Annemarie Worst was heel tevreden met haar overwinning te Maldegem.

Met deze overwinning volgde Annemarie zichzelf op de erelijst op na een jaartje onderbreking. Met haar vierse seizoenszege kon ze ook haar wk ontgoocheling doorspoelen nadat ze positief op covid had getest net voor afreis naar Amerika . Het was echt zuur om te moeten thuis blijven van een cross waar je een gans jaar naar toe werkt. Dit is een pleister op de wonde aangezien het toch altijd leuk is om te winnen.

  Foto's copyright Rudi Maenhout

Ze vindt het hier in Maldegem altijd leuk crossen met een fantastisch publiek hetgeen het altijd zo fijn maakt om naar Maldegem af te zakken. Tevens ook een prachtig parcour waar ze bij vier deelnames twee overwinningen kon boeken en twee tweede plaatsen na enerzijds Marianne Vos en Denise Betsema beiden waren er dit jaar niet bij. Voor de komende crossen hoopt ze nog een vijfde seizoenszege eraan toe te voegen ook al zal het niet makkelijk zijn tegenover de Europese kampioene Lucinda Brand en Denise Betsema.

 

Maar we doen ons best om het seizoen op een mooie manier af te sluiten en we kijken vooral uit naar het nieuwe seizoen met nieuwe kansen op succes ook al is de concurrentie groot in het Nederlandse kamp. Tevens was het terug leuk om te kunnen crossen met publiek hetgeen voor ons een boost is van motivatie om er alles uit te halen tijdens de wedstrijd.

De toeschouwers geven je extra kracht tijdens de wedstrijd met hun aanmoedigingen . Hopelijk zijn we nu terug vertrokken zoals het voor covid was .