Dubbel podium voor Olivier Philippaerts in Parijs

Olivier Philippaerts kan terugblikken op een geslaagd weekend in Parijs. In de schaduw van de Eifeltoren mocht hij twee keer het podium op. Op zaterdag eindigde hij samen met broer Nicola Philippaerts tweede in de Longines Global Champions League. Op zondag eindigde hij tweede in de CSI5* 1.55m UAE President Cup Challenge.

  Foto's met dank aan Longines Global Champions Tour

De organisatoren van de Longines Global Champions Tour hielden afgelopen weekend halt in Parijs dat al voor de tiende keer een wedstrijd van de prestigieuze tour mocht ontvangen. Tijdens de GP op zaterdag eindigden Nicola Philippaerts (Katanga v/h Dingeshof) en Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love) respectievelijk als 7e en 15e . Bij de teams kenden de broers meer succes en eindigden ze als 2e . “Het was een felbevochten wedstrijd waarin heel wat teams nogal wat springfouten lieten optekenen. In de eerste ronde maakten zowel Nicola als ikzelf één fout. In de tweede ronde bleef ik foutloos en liet Nicola één balk vallen waardoor we nipt als tweede eindigden. Over het algemeen zijn we wel tevreden met dit resultaat. Voor de start van het weekend hadden we één punt voor op de Cannes Stars. Nu bedraagt de kloof vijf punten. De Champions League is halverwege. Het komt erop aan om consistent te blijven presteren te beginnen in Stockholm dit weekend. Dat is toch een beetje onze thuiswedstrijd. Samen met Nicola en Jessica gaan we proberen om een goed resultaat neer te zetten waardoor we onze voorsprong verder kunnen uitdiepen”, zegt Olivier Philippaerts.

 

Op zondag eindigde Olivier Philippaerts (Precious Dwergse Hagen) tweede in de GP 1.55m. In een barrage met vijf reed hij de snelst tijd, maar op de allerlaatste hindernis ging het mis en viel een balk uit de lepels. “Mja, eigenlijk was dat een pechfout. Maar die telt natuurlijk evenzeer. Het belangrijkste wat ik onthoud is de prestatie van Precious. We hebben haar aangekocht toen ze zes was. Nu is ze negen en kunnen we met haar een volgende stap proberen te zetten. Parijs was haar eerste topwedstrijd en ze heeft dat goed gedaan. Het komt er nu op aan om de lijn door te trekken zodat ze klaar is om volgend jaar aan te treden op het hoogste niveau. Ik geloof heel sterk in haar slaagkansen”, besluit Olivier Philippaerts.

Ook de andere ruiters van Team Philippaerts kunnen terugblikken op een goed weekend. Thibault Philippaerts sprong met Le Blue Diamond v/h Ruytershof in Deauville naar een vijfde plaats in de CSIO3* van Deauville. In Peelbergen sprong amazone Jenny Krogsaeter met Palousy van het Excelhof naar winst in de Pro Tour GP. Anthony Philippaerts (Quite Cool van Dorperheid) mocht als derde mee het podium op. Stijn Timmerman maakte het 'Team Philippaerts' succes compleet en eindigde met Quatro van Dorperheide, een nazaat van H1M Chilli Willi, op de vierde plaats.