Olivier Philippaerts twee keer op het podium in Londen

Olivier Philippaerts kan terugblikken op een topweekend in Londen. Zondag eindigde hij met H&M Miro als tweede in de Longines Global Champions Tour. Zaterdag sprong Olivier Philippaerts met Le Blue Diamond van ’t Ruytershof naar de zege in de teamcompetitie. Voor Olivier Philippaerts en zijn team de Stockholm Hearts was het de tweede zege van het seizoen. In de individuele competitie blijft Olivier Philippaerts jacht maken op zijn eerste zege. Net als vorig jaar eindigde hij ook dit jaar als tweede in de GP van Londen.

  Foto’s vrij van rechten met dank aan de Longines Global Champions Tour.

De elfde manche van de Longines Global Champions Tour en van de Longines Globel Champions League werd georganiseerd in Londen. Olivier Philippaerts en Peder Fredricson vertegenwoordigden er de Stockholm Hearts. In de eerste omloop bleef Olivier Philippaerts met Le Blue Diamond van’t Ruytershof foutloos. De tweede omloop werkte hij met H&M Miro eveneens foutloos af. Teamgenoot Fredricson bleef foutloos in de eerste ronde en liet in de twee omloop één balk uit de lepels vallen. “Na de toch wel zware competitie in Aken besloot ik H&M Miro de nodige rust te geven en dat zorgde ervoor dat hij fris aan de start kwam”, begint Olivier Philippaerts zijn analyse. “Le Blue Diamond van ’t Ruytershof bleef foutloos tijdens de eerste omloop. H&M Miro nam de tweede omloop voor zijn rekening en deed het voortreffelijk. Het gevoel zat meteen goed. Peder Fredricson liet één balk uit de lepels vallen maar dankzij zijn snelle tijd wonnen we na Stockholm nu ook de teamcompetitie in Londen.” In de tussenstand zijn de Stockholm Hearts na elf manches vierde.

Zondagnamiddag werd de individuele GP afgewerkt. Ook nu bleven Olivier Philippaerts en H&M Miro foutloos tijdens het basisparcours. In een barrage met tien bleef de Limburgse combinatie opnieuw foutloos maar Jessica Springsteen was een zucht (0.89 sec) sneller en pakte zo de eindzege. Net als vorig jaar eindigt Olivier Philippaerts ook dit jaar als tweede in de Longines Global Champions Tour van Londen. “Ik hink een beetje op twee gedachten. Uiteraard ben ik ongelofelijk blij met al die foutloze omlopen van het voorbije weekend die resulteerden naar een zege bij de teams en een tweede plaats in de GP. Maar die allereerste zege in een GP van de Global Tour is er nog steeds niet en die mag er nu toch wel eens eindelijk aankomen”, zegt Olivier Philippaerts.

“Wat er ook van zij, ik blijf er jacht op maken. De motivatie en de honger om te winnen is alleen maar aangescherpt.” Londen was voor Olivier Philippaerts het eerste podium van het jaar in de individuele competitie. In juni eindigde hij in Saint-Tropez als vierde net naast het podium. In het individuele klassement is Olivier Philippaerts na elf manches tiende.