Dit zijn de poules tijdens U13 Cup te Bassevelde tijdens eerste weekend van Juni

Gisteren werd in gemeenschapscentrum ‘de Bijenkorf’ in Assenede geloot voor de 26ste editie van de U13Cup.Zoals ieder jaar levert zo een loting telkens enkele topaffiches en dit was nu niet anders. Tom Boudeweel de gekende Sporza stem leidde de loting in goede banen met de nodige humor. Heel wat prominenten uit het Belgisch voetbal kwam aan het woord zoals Pro League-woordvoerder Stijn van Bever, Club-coaches Rik De Mil en Nicky Hayen en topscheidsrechters Bram van Driessche en Wesli De Cremer.

 Foto's copyright Rudi Maenhout 

Stijn van Bever, woordvoerder van de Pro League was zeer positief over het U13 tornooi , dit soort tornooien is de basis voor de carriére van vele jeugdspelers en speelsters. Ook Rik De Mil was zeer enthousiast over het tornooi waar al heel wat topspelers de revue passeerden in hun jeugd. hier zie je de echte waarde van het voetbal met vreugde en verdriet bij winst of verlies. Ook tornooi peter Nikola Storm was present en was zeer positief over het tornooi waar ie zelf ooit als 13 jarige aan deelnam en er enkel maar mooie herinneringen aan over houdt.

                    

Ex spits Gunther Thiebaut was ook een van de genodigden en was ook heel positief over het U13 tornooi. Tussendoor kregen we ook een prachtig live optreden van de Meetjeslandse groep Mae Black. Twee sympathieke dames die er de sfeer in brachten. Verder kwamen ook tornooi directeur John De Pauw en de schepenen Vercauteren en Bobelyn aan het woord met de nodige uitleg over het tornooi welk voor de 26ste keer doorgaat op de terreinen van Bassevelde.

                    

Na de loting werd er nog gezellig nagekaart met een hapje en drankje.

Reeks A Cercle Brugge, Anderlecht, AZ en nog te bepalen club na forfait van Real Madrid. Reeks B PSV , Benfica , New York Red Buls en selectie U13 cup. Reeks C KAA Gent , Club NXT , Celtic en FC Kopenhagen. Reeks D Racing Genk , FC Antwerp , West Ham United en RB Leipzig. Het tornooi vind plaats op 2-3 en 4 juni te Bassevelde.                                     

Tickets https://www.tornooibassevelde.be/v4/tickets/