Flore Vergrote behaalt brons tijdens BK 300 meter horden bij de kadetten

Afgelopen zondag op een zonnige namiddag gingen we de verplaatsing aan naar Lebbeke waar de Belgische kampioenschappen doorgingen voor kadetten en scholieren op de piste . Heel onverwacht kwamen we ex dorpsgenoot Marnix Bruggeman tegen die in een ver verleden ons ook nog wekelijks training gaf in onze jeugd .

 Foto's copyright ERM

Marnix altijd een graag geziene figuur geweest in de atletiek en tevens een gewaardeerd trainer was er om zijn kleindochter Flore Vergote aan te moedigen tijdens de finale van de 300 meter horden . Ook mama Petra met papa Maarten en oma Francine waren trouwe supporters tijdens de finale . Flore die de vierde tijd had gelopen in de reeksen kreeg de buitenbaan zes om haar finale af te haspelen. Na een goede start nam ze haar horden welk op 76cm hoogte staan heel vlot en passeerde ons in vierde stelling . Na een sterke laatste lijn wist Flore alsnog verdiend brons te pakken op amper twee tienden van zilver .

Een zeer sterke prestatie van de talentvolle Flore die zelfs iets meer dan  1" van haar beste tijd afdeed .De atlete van AS Rieme was dan ook heel tevreden met haar prestatie. Het zilver was voor Martha Gheerardyn in 45" en 41 hondersten en het goud voor Ine Impens in 44" en 88 hondersten.