Anna Ornelis behaalt brons tijdens Belgisch kampioenschap 1500 meter steeple bij de kadetten

Afgelopen zondag op een zonnige namiddag gingen we de verplaatsing aan naar Lebbeke waar de Belgische kampioenschappen doorgingen voor kadetten en scholieren op de piste . We hadden vernomen dat het Maldegems looptalent Anna Ornelis zou deelnemen aan de 1500 meter steeple . Een wedstrijd voor de niet kenners met horden en een waterbak welk 3x moest genomen worden als obstakels tijdens de 1500 meterloop.

 Foto's copyright ERM

Anna die met de ambitie vertrok om een top vijf plaats te behalen was dan ook heel geconcentreerd bij de start om 14u. Toen het startschot afging nam ze resoluut de leiding van het 12 koppig deelnemersveld welk de finale mocht lopen om zo in de beginfase haar eigen tempo te kunnen lopen. Waardoor Anna de hindernissen beter te kon inschatten om ze te nemen hetgeen zeker cruciaal is bij de waterbak waar al eens een atlete onderuitging. Tot iets over halfweg wedstrijd liep Anna aan de leiding waardoor ze met drie afstand hadden genomen van de overige deelneemsters.

Vanaf dit moment kon je opmaken dat de titelrace zou gaan tussen favoriete Saenen , Van Melkebeek en Ornelis . Aan de oppermachtige Laure Saenen van Looise AV was er weinig te doen en zij werd dan ook verdiend Belgisch kampioen in een tijd van 5’27” en 33 hondersten. De strijd om de tweede plaats leek spannend te worden maar dan sloeg het noodlot toe voor Anna Ornelis. Net na het ingaan van de laatste ronde verzwikte Anna haar voet bij het nemen van een horde waardoor ze niet meer kon meestrijden voor het zilver . Ze verbeet de pijn en eindigde knap derde na een sterke wedstrijd onder de aanmoedigingen van haar ouders en grootouders. Nine Van Melkebeek werd tweede in 5’35” en 22 hondersten. Anna brak met 5’38”63 hondersten haar persoonlijke besttijd met drie tienden .

Zonder die verzwikte voet had er wellicht nog een betere tijd ingezeten en had ze wellicht kunnen strijden voor zilver . Toch was het een succesvolle wedstrijd om als eerstejaarskadet brons te behalen op dit BK met zeer ruime voorsprong op de tweede eerstejaars atlete. We wensen Anna alvast een spoedig herstel en kijken er nu al naar uit om haar prestaties in het aankomend veldloopseizoen te bezichtigen . Een veldloopseizoen waarin ze mag genieten zonder druk wat de prestaties ook zijn .

Anna kan alvast rekenen op de morele steun van haar grootouders en ouders en de begeleiding van haar coach Kim Barbé . Allemaal personen die ze hartelijk wil bedanken om in haar te geloven als atlete ook al is de weg nog lang.