Anna Ornelis pakt bij haar debuut op de 1500 meter de Provinciale Titel in Beveren

Vorige maand waren we al eens op bezoek bij de familie Ornelis voor een interview met Anna na haar schitterend veldloopseizoen met oa winst op het Vlaams kampioenschap en eindzege in de cross cup als eerstejaars cadet. Hetgeen toch kan tellen op die leeftijd. Na een paar weekjes rust begon Anna zo een tiental dagen geleden terug te trainen . Er werd opgemerkt dat de basisconditie nog steeds aanwezig was en er op het specifieke werk heel wat stappen gezet waren .

  Foto copyright Arn Ornelis

Met die reden ging Anna van start op het Provinciaal kampioenschap 1500 meter met de bedoeling er het beste van te maken tijdens haar debuut op deze afstand .Aan winnen werd er zeker niet gedacht maar gewoon even kijken wat haar mogelijkheden waren . Als toetje op de taart moest Anna dan ook nog eens starten bij de scholieren waar er toch atletes bijwaren die drie lentes ouder waren. Toch weerhield dit Anna niet om haar te smijten en als enigste cadet het tempo van de scholieren te volgen . Na een derde wedstrijd lag het tempo iets te hoog en streed ze ondanks de felle wind een eenzame strijd op haar tempo verder om uiteindelijk als vierde over de aankomst te lopen. Hetgeen meteen goed was voor de Provinciale titel in haar leeftijdscategorie . Op ruime afstand streden nog twee andere atletes voor het zilver en brons maar zij konden Anna nooit bedreigen voor de titel .

  Foto's copyright Atletiek sport

Welk ze dan ook verdiend meenam richting Maldegem in een prachtige tijd van 5’13” 93 hondersten. Hetgeen dan ook een schitterende tijd is voor een debutant op deze afstand na een solo van 1000 meter .De komende weken hoopt Anna haar tijd nog scherper te stellen en ze was dan ook heel tevreden met haar allereerste Provinciale titel in haar nog prange atletiekcarriëre . Met deze prestatie bewijst Anna dat ze van alle markten thuis is en haar vrouwtje kan staan zowel op de piste als in het veld.