Anna Ornelis sluit haar veldloopseizoen af met prachtige solo overwinning te Poperinge als eerste jaars cadet

Onlangs brachten we eerste jaars cadet Anna Ornelis een bezoekje in haar thuisbasis Maldegem. Mama Nathalie en papa Arn waren geen onbekenden voor ons media met hun succesvol atletiek verleden en ook de grootouders André en Noel waren in hun tijd ook bij de besten van hun generatie. Maar wie is Anna de tweede van drie dochters in het gezin Ornelis. Daar kregen we een spontaan antwoord op van de stralende Anna .

Foto's copyright Rudi Maenhout

Ik ben een spontane sportieve kleine dappere meid die weet wat ze wil en er altijd voor gaat om haar doel te bereiken. Heb een enorm doorzettingsvermogen en mijn leuze is waar een wil is daar is ook een weg om te bereiken wat je wil bereiken. Ben op zesjarige leeftijd begonnen met atletiek door mijn zus Julie bezig te zien . Ieder jaar bouwen we rustig verder naar de toekomst toe een weg die nog heel lang is . Alles mag en niks moet van mijn ouders zolang we er maar plezier aan beleven en de inzet er is . En met Kim Barbe heb ik bij Eendracht Aalst de ideale trainer om me te motiveren en te begeleiden . Veldlopen doe ik liever dan de piste doordat er meer afwisseling is .In het veldlopen heb je tijdens de wedstrijden veel meer variatie van parcoursen terwijl je op de piste steeds dezelfe rondjes loopt. Maar ik doe het wel ter voorbereiding van het veldloopseizoen . Mijn beste tijd op de duizend meter is 3’14” 70 en op de driehonderd 49”81 . In de crossen die ik betwist heb ik het liefst een golvend parcour met veel draaien en keren waarbij ik mijn behendigheid in de bochten extra kan uitspelen. Ook modder parcouren liggen me maar parcours met lange afdalingen liggen me minder aangezien ik met mijn kleinere gestalte niet zo’n grote passen kan zetten dan de grotere atleten die dan wel in het nadeel zijn op technische parcoursen . Van haar veldloopseizoen is Anna heel tevreden met drie overwinningen te Gierle , Lebbeke en Poperinge met daarnaast ook nog tweede plaatsen te Oudenaarde en Zottegem en derde plaatsen te Hannuit , Diest , Mol en Maldegem . Tevens werd Anna ook Vlaams kampioene van haar reeks te Diest en ook eindwinnares van de crosscup als eerste jaars cadet met als kers op de taart een vijfde plaats op het Belgisch kampioenschap te Laken. Twee jaar terug werd Anna achtste tijdens het BK veldlopen . Vorig jaar gingen de kampioenschappen helaas niet door wegens covid 19 .

Tussendoor wist Anna ook nog de Provinciale titel in Zwijnaarde te behalen bij de scholen. Dit 57 jaar na opa Andre en 29 jaar na mama Nathalie en papa Arn . Aan mijn overwinning in het vlaams kampioenschap hou ik de mooiste herrinering over omdat het zo onverwacht uit de bus kwam gevallen na een sterke wedstrijd met een mooie trui als extra. Ben ik best fier op.Als kleindochter van Andre heb ik gelukkig geen last van druk op mijn schouders .Het is leuk dat je aangemoedigd mag worden door mensen die mijn grootvader en ouders vroeger gekend hebben in de atletiekwereld. Dit stimuleert me enkel maar om mijn best te doen zonder druk van buitenaf. Is gewoon genieten als je zo aangemoedigd mag worden door het aanwezige publiek .Volgend seizoen hoop ik nog een stapje te zetten met hopelijk een podium plaats tijdens het BK veldlopen en te bevestigen op mijn prestaties dit seizoen waarvan ik heel tevreden ben .Het voornaamste is dat ik rustig kan verder bouwen aan mijn carriëre die nog een lange weg te gaan heeft, vooraleer ik bij de senioren mag aantreden . Daar hoop ik ooit bij de Belgische top te behoren. Maar de komende jaren is het vooral genieten van de atletiek zonder druk en daarvoor ben ik mijn ouders en trainer Kim heel dankbaar om er steeds te zijn voor me. Ook mijn studies maatschappij en welzijn aan het Ten Doorn in Eeklo zijn belangrijk voor mijn toekomst en daarbij is atletiek een fijne uitlaatklep om me te ontspannen tijdens de studies. Bij deze wil ondergetekende de familie Ornelis bedanken voor hun gastvrijheid om dit artikel met Anna te kunnen maken en met Julie voor de editie van volgende week