Sven De Ridder Company in diepe rouw na verlies Brik Van Dyck

Lieve Theatervrienden, Onze company is in diepe rouw. We zijn een van onze bezielers verloren na een moedige, maar verdomd oneerlijke en onmogelijk te winnen strijd tegen dat verschrikkelijk beest, tegen kanker. Brik is vrijdagnacht overleden in het UZ van Gent.

 Foto's copyright ERM

Naast een bijzonder getalenteerd scenarioschrijver en een fantastisch acteur verliezen we onze compagnon de route, onze liefste vriend. Tot midden augustus speelde hij in theater Elckerlyc nog de pannen van het dak in Hoog in de Lucht als Tanguy Vermeulen, de baggage handler / woordvoerder en PR-manager van De Vliegher Airlines. Amper twee maanden later is hij er niet meer. We hadden voor de Sven De Ridder Company samen al plannen uitgetekend tot in 2027. Brik keek graag vooruit. Dat gaf hem een comfortabel gevoel. ‘We moeten voorsprong nemen’, zei hij steeds.

Brik heeft ons op het hart gedrukt dat we verder moesten doen met de company, maar het valt ons zonder hem wel onwaarschijnlijk zwaar. ‘Ge moet dicht bijeen blijven’, zei hij. We gaan dat proberen. Nee, we gaan dat doen.

Brik heeft nog samen met ons gekozen wie hem mocht vervangen in Christmas Comeback. Ivan Pecnik zal de rol van Glen vertolken in de kerstproductie die Brik mee schreef.

Wij hielden ontiegelijk veel van onzen Brik. Hij laat twee prachtige dochters na (Lena en Sam) en Anik, zijn grote liefde. We gaan Brik voor altijd missen. En we gaan dicht bijeen blijven.

                   

Dikke knuffel, Sven en Marc