Premiére " Voor Hetzelfde Geld " was om duimen en vingers af te likken

Vrijdag de dertiende was het premiére van de deurenkomedie " Voor Hetzelfde Geld " in de Minard te Gent. Het zou geen ongeluk dag worden maar een avond vol plezier en ambiance door een sterk stukje acteerwerk van een fantastische cast onder leiding van regisseur Chris Van Espen. We waren al op voorhand eens gaan kijken en wisten wat er ons te wachten stond. Het verhaal gaat over een koppel welk nogal een saai leventje leid maar door onvoorziene omstandigheden hun leven in een chaos veranderd.

 Foto's copyright ERM

Hoofdrolspelers Katja Retsin en Jan Schepens spelen zowaar een koppel in deze rijkgevulde komedie van succesauteur Ray Coonney . Hetgeen voor hen een bonus was om hun rol te vertolken aangezien ze in het dagelijkse leven ook een koppel vormen , waardoor ze zich nog beter kunnen inleven in hun rol. Jan welk in zijn rol een boekhouder speelt verwisseld per ongeluk zijn koffertje op de bus en ontdekt dat er 10 miljoen euro in zit. Van een onverwacht verjaardagscadeau gesproken. Hij slaat volledig door en vanaf dan zal het een chaos worden op de scéne waarbij er zelfs geschoten zal worden waar menigte in het publiek deftig verschoot. We gaan er niet verder over uitweiden wat er allemaal op de planken te zien is daarvoor moet je maar als echte theaterliefhebber maar naar een van de volgende voorstellingen gaan kijken. Wat we wel kwijt kunnen is dat Jan Schepens een gereputeerde musical acteur zijn rol voortreffelijk speelde. Hij kent dan ook als geen ander de klappen van de zweep om het publiek te animeren. Katja Retsin welk we al vele jaren kennen als presentatrice en reporter sloeg een paar jaar geleden een andere weg in om haar droom waar te maken. En we hebben haar al een paar keer bezig gezien in verschillende theaterstukken en ze blijft ons verrassen met haar talent. Een godsgeschenk voor de theaterwereld en altijd leuk om nieuwe talenten bezig te zien. Wellicht heeft Katja het zich niet beklaagd om die stap te zetten.

                    

Donaat Deriemaeker weet ons telkens de boeien als ie op de planken staat. Hoe hij zijn rol met passie speelt is onvoorspelbaar. Weinigen gaan het hem nadoen om steeds de simpele en domme personages te spelen welk ook nog heel geloofwaardig overkomt. En wat ook eens mag vermeld worden Een talent op zich welk hem weinigen zullen nadoen in de rollen welk hij vertolkt. Van een natuurtalent gesproken. Goele De Raedt vervulde haar rol uitmuntend ook al was het haar eerste passage bij het farcetheater. Peter Van Asbroeck welk al vele rollen op zijn cv heeft moet je ook de kneepjes van het vak niet leren. Toch zouden we hem de raad willen geven om niet zo hard op Katja haar rug te stoempen en iets subtieler om te gaan. Jan Verleyen en Steve Seigneur vertolkten hun kleinere rol heel subliem.

                   

De bezieler van het farcetheater Anthony Van Caeneghem welk nogal graag in politie outfits vertoeft op de planken vertolkt zijn rol met zoveel passie waardoor hij niet weg te denken is tijdens de voorstellingen. We zijn hem dan ook heel dankbaar dat ie vijf jaar geleden het farcetheater gezelschap opgericht heeft. Hij is een man met passie en talent waar ze in Gent al een tijdje zaten op te wachten om het publiek te amuseren.

En wat ook eens mag vermeld worden de cast van het farcetheater is nooit te beroerd om na de voorstelling eens een praatje te gaan maken bij de aanwezigen.

                   

Wie alsnog de schitterende komedie " Voor Hetzelfde Geld " wil gaan bekijken kan terecht op www.hetfarcetheater.be en dan zie je waar de volgende voorstellingen zijn.