De Balroombeker is om vingers en duimen van af te likken

Het was een zwoele zomeravond eind juni toen in het fakkeltheater de dansende komedie " De Ballroombeker " in premiére ging. Eventjes waanden we ons bij " sterren op de dansvloer " maar daarvoor stond deze voorstelling  meer in het teken van een dans en een lach waarbij alle leden van de cast uitblonken in hun rol. We maakten kennis met dansschool ' step by step ' welk in Hoboken gevestigd is. Niet zomaar een dansschool maar gespecialiseerd in ballroom welk uitgebaat wordt door de strenge docente Margot ( gespeeld door Karin Jacobs )  en haar wederhelft Ronny ( gespeeld door Carry Goossens ) welk ook instaat om alle klusjes op te knappen.

 Foto's copyright ERM

De komedie werd geschreven door Jeroen Maes welk je de knepen van het vak niet moet leren om een komedie neer te pennen waar het publiek van smult. Ook nu was het niet anders waardoor we een spektakel op het podia kregen om vingers en duimen van af te likken. Jeroen blijft ons verbazen met al hetgeen hij neerpent. Ann Van den Broeck speelde nog nooit zulk plat Antwerps als nu in haar rol als Vanessa. Hetgeen voor haar een kluitje van een cent is met al haar capaciteiten. Het is een streling voor het oog om haar bezig te zien. Waar is de tijd toen we haar in het begin van haar carriëre bezig zagen tijdens de VTM serie Spoed.

                               

En met Carry Goossens en Karin Jacobs op de  planken weet je op voorhand dat het vuurwerk zal geven op het podia. Vicky Florus welk een bemoeizieke moeder speelt heeft ook voldoende ervaring om haar rol zo geloofwaardig te vertolken. Jervin Weckx welk de schuchtere zoon speelt bewijst nogmaals dat zulke rollen hem op het lijf zijn geschreven waardoor hij de komedie een meerwaarde geeft.  Nieuwkomer Matthew Michel speelt zijn rol als Giorgio een getalenteerde danser welk al verschillende titels wist te behalen in het ballroomdansen subliem. Ondanks hij weinig of geen ervaring heeft met komedie is het precies of ie al jaren meedraait in dit wereldje.

               

En dan heb je ook nog eens opkomende talenten welk hun kans grijpen als dit voordoet. We hebben het hier over Thomas Servrackx en Ylenia Van Mele. zij spelen een Zweeds - Italiaans koppel welk langs geen kanten bij elkaar past door haar jaloezie , maar met hun rol geven ze deze komedie een meerwaarde waarvoor menig publiek naar het theater komt. Het is een echte aanrader voor wie eens een ander genre komedie wil komen proeven. We zouden zeggen geef ons nog meer van dit. Wil je ook van de gezellige sfeer snuiven boek dan zeker jou ticketje.

               

PRAKTISCHE INFO - DE BALLROOMBEKER Regie en scenario: Jeroen Maes Choreografie: Frank & Laura Zegels Cast : Carry Goossens, Karin Jacobs, Ann Van den Broeck, Matthew Michel, Jervin Weckx, Vicky Florus, Thomas Servranckx en Ylenia Mele.

Periode: Van 28 juni 2024 tot en met 11 augustus 2024 Vrijdag en zaterdag om 20u en zondag om 15u Locatie: Rode Zaal, Fakkeltheater Hoogstraat 12 - 2000 Antwerpen Reserveren: 070 246 036 - www.fakkeltheater.be  Tickets: € 33,00 (alle vermelde prijzen inclusief reserveringskosten) VIP tickets: € 43,00 (inclusief beste plaatsen, pauzedrankje met hapje en programma) Groep: € 28,00 (vanaf 20 personen)

DE BALLROOMBEKER is een productie van vzw Het Achterland www.hetachterland.be