Premiére Lady Agatha was om van te smullen

Gisteren ging Lady Agatha in première in het Fakkeltheater te Antwerpen. Het publiek was laaiend enthousiast en onthaalde de voorstelling op een staande ovatie. Het aanwezige publiek dook mee in het mysterieuze verhaal van haar persoonlijke leven, dat tot op heden nog steeds een raadsel blijft voor velen. Agatha Christie verkocht wereldwijd 3,2 miljard boeken, maar wie was deze dame precies? Voordat Agatha Christie een bekende misdaadauteur werd, had ze verschillende beroepen.

 Foto's copyright ERM

Ze volgde een opleiding tot zangeres en pianiste, werkte tijdens de Eerste Wereldoorlog als verpleegster en apothekersassistente. Daarna begon het schrijven van misdaadromans, toneelstukken, poëzie en korte verhalen. 'Lady Agatha' neemt je mee in een razend tempo en op humoristische manier terug naar haar jeugd, waar ze als jong meisje al gefascineerd was door mysterieuze verhalen en de wereld van de literatuur. Ontdek hoe ze als jonge vrouw moest vechten voor haar plek in een mannenwereld en hoe ze de grootste uitdagingen in haar leven overwon. 'Lady Agatha' is niet alleen de ideale voorstelling voor fans van Christie's werk, maar ook voor iedereen die geboeid is door mysterie en misdaad wat haar bekend heeft gemaakt bij het grote publiek. Mis deze unieke voorstelling niet en koop nu je tickets voor 'Lady Agatha'! Een toneelstuk om nooit te vergeten! De cast met in de hoofdrol Lynn Van den Broeck welk in de huid van Agatha Christie kruipt. Zij wordt omringd door Dirk Van Vaerenbergh, Karin Jacobs, Ann De Winne, Arno Moens en Danny Timmermans. Zij spelen alle personages die belangrijk waren in het leven van Agatha. Van haar eerste man, dochter, zanglerares, uitgever tot haar kleinzoon : iedereen passeert de revue. Ook wij hebben genoten van de uitstekende acteer prestaties van de cast. Het was boeiend van begin tot einde waardoor de speeltijd sneller voorbij was dan we hadden kunnen voorspellen.

Tijdens deze voorstelling hebben we een fantastische Lynn Van den Broeck bezig gezien welk nog maar eens bewees dat ze meer in haar mars heeft dan enkel thuis actrice te zijn. Een personage welk op haar lijf geschreven stond en wat een acteer prestatie bracht ze hier op de planken , meer van dit zou ik zeggen. Een jonge dame met heel wat in haar mars , ze oogt niet enkel mooi maar is ook nog eens de sympathie zelve.  Ook de andere cast leverden een schitterende acteer prestatie waardoor heel het stuk enorm boeiend werd. Een voorstelling waarin je u zeker niet zal vervelen. Hetgeen we enkel maar te danken hebben aan Bruno Van Heystraeten welk als regisseur meer dan wie ook weet hoe je een topcast moet samen stellen voor een schitterende productie. Lady Agatha is alvast een aanrader voor iedere theaterliefhebber. 

Praktisch De voorstellingen lopen van 22 (try-out) mei tot en met 9 juni 2024 Rode Zaal Fakkeltheater, Antwerpen Tickets kosten 27 euro en vind je via www.loge10.be