Première " De Vrijdagse Markt " in EWT was super geslaagd

Afgelopen vrijdag ging de komedie " De Vrijdagse Markt " in premiére in het EWT te Deurne. Auteur Frank De Kaey welk ook de regie voor zich nam had een hilarisch stuk geschreven met een fantastische cast. We waren dan ook benieuwd wat dit ging geven op de planken. Uit ervaring weten we dat je nooit bij EWT ontgoocheld huiswaarts gaat aangezien Frank de bezieler van het EWT als geen ander de klappen van de zweep kent , dit om het aanwezige publiek een fijne avond of namiddag te laten beleven.

 Foto copyright ERM

Ook al was het een huzarenstukje om er tijdig te geraken door weer al eens file aan de Kennedytunnel. We misten wel enkele bekenden op de rode loper maar we waren gelukkig alsnog goed op tijd en werden hartelijk ontvangen door Frank. Even na acht uur mocht een nokvolle EWT zich opmaken voor een hilarische komedie waarin heel smakelijk gelachen werd door het aanwezige publiek. Het stuk gaat over een opkopersbedrijf 'Janssens en zonen ' welk sinds 1924 één van de vaste waarden is op de Vrijdagse Markt  in Antwerpen. In 1974 wordt een groot feest georganiseerd dit om het 50 jarig bestaan te vieren. Gans de Sint-Andrieswijk viert mee zoals het alleen in Antwerpen kan. De acteurs allemaal kleppers in hun vak hebben een dubbele opdracht tijdens deze komedie aangezien we ook 50 jaar verder gaan voor het eeuwfeest welk financieel onhaalbaar lijkt te worden. Dan spelen ze immers het kleinkind van hun personage. In 2024 zit het bedrijf in slechtere papieren door de concurrentie van de vele online bedrijfjes . Maar onverwachts blijkt een koppel schilderij welk hun grootvaders indertijd kregen van een clochard welk met hun overgrootvader in de oorlog zat miljoenen waard te zijn,  waardoor alsnog het eeuwfeest  van het opkopersbedrijf ' Janssens en zonen' toch zou kunnen doorgaan.  Wil je het reilen en zeilen van deze hilarische komedie live beleven boek dan gewoon snel jou ticketje en beleef aan de Hertstraat in Deurne een fantastische namiddag of avond. Het is alvast een mooie afsluiter voor het seizoen 2023-2024 . 

 Foto copyright Goele Bormans 

DE VRIJDAGSE MARKT auteur en regie : Frank De Kaey met: Dirk Bosschaert, Door Van Boeckel, Thomas Van Goethem, Mathias Daneels, Dorothy Wuyts, Annik Pauwels, Theo van Baarle, Jerry Verhaert en Laura Delmas. Muzikale begeleiding : Geert Burssens van 17 mei t/m 23 juni  in het EWT Hertstraat 2 te Deurne. Tickets : www.ewt.be