Premiére " kom van dat dak af " is om van te smullen

Zaterdagavond waren we vol verwachtingen richting Gent gereden vanuit het Waasland om er de premiére bij te wonen van het Farcetheater namelijk de komedie " kom van dat dak af ". Het was al een heel gedoe om als leek in Gent het Arca theater te vinden tussen de regenbuien door. Eventjes de weg vragen was de beste boodschap en dan nog was het een huzarenstukje om eindelijk het Arca theater te vinden in de buurt van het gravensteen. Gelukkig kwamen we onderweg regisseur Lieven Debrauwer tegen om de juiste richting te volgen.

  Foto's copyright ERM

Eens aangekomen was het moment om nog enkele foto's op de rode loper te nemen vooraleer we de theaterzaal betraden. Dit nadat we hartelijk werden ontvangen door Laura welk alles in goede banen leidde. We hadden al enkele van de vorige voorstellingen bijgewoond in het Fakkeltheater in Antwerpen en gingen telkens met een goed gevoel huiswaarts. Vandaar dat we super benieuwd waren wat de nieuwe productie van het Farcetheater van bezieler Anthony Van Caeneghem ons zou bieden. Dat we ons aan een schitterende komedie mochten verwachten daar waren we zeker van maar dat de cast ons van onze stoel zou blazen daar hadden we eerlijk gezegd niet op gerekend.

Al wat er verkeerd kon lopen draaide dan ook verkeerd uit en telkens ging het aanwezige publiek uit zijn dak van het lachen. Ook wij kregen krampen in onze zijde van het lachen. De komedie gaat over een sullige juwelier Bernard ( gespeeld door Donaat ) welk in een ingewikkeld parket geraakt. Hij heeft namelijk aan zijn zakelijke partner ( gespeeld door Peter ) zijn auto en naam geleend , dit om zijn buitenechtelijke avontuurtjes te kunnen beleven met Julia ( gespeeld door Eveline ). Dit terwijl zijn echtgenote ( gespeeld door Daisy ) ook Julia noemt. Dat de poppen aan het dansen gaan moeten we jullie zeker niet vertellen dit doordat de maîtresse Julia en echtgenote Julia elkaar niet mogen ontmoetten.

Niet evident als er ook nog eens twee agenten ( gespeeld door Anthony en Chris ) op de proppen komen om diamantdieven op te sporen welk eventjes daarvoor een vluchtmisdrijf gepleegd hadden bij auto ongeval. We gaan er niet verder over uitweiden daarvoor moet je maar naar een van de voorstellingen gaan zien om te weten te komen hoe het allemaal afloopt. Ambiance verzekerd en jullie gaan zeker goed gemutst huiswaarts na een fantastische namiddag of avond bij het Farcetheater. De cast bestaat dan ook uit toppers die elk hun strepen al dik verdiend hebben in het theater wereldje of sommigen zelfs in tv series.

          

Chris Van Espen welk ook de regie voor zich nam maakte indertijd bekendheid " Tegen de sterren op " en heeft ondertussen een hele cv opgebouwd waardoor ie een zeer belangrijke pion is geworden bij het Farcetheater. Peter Van Asbroeck ook een gereputeerde acteur welk oa te zien was in Wittekerke , Zone Stad , Thuis en recent ook in Milo hoef je ook de kneepjes van het vak niet meer te leren en is ondertussen een gevestigde waarde geworden bij het Farcetheater. Daisy Thys is ook een rots in de branding en heeft al een hele cv opgebouwd in tal van komedies en theaterstukken. Ze is dan ook een graag geziene actrice welk ook alle kneepjes van het vak kent.

          

Donaat Deriemaker daarentegen won ooit sterrenwacht bij de BRT en was sinds zijn jeugd actief in de theaterwereld. Sinds enkele jaren mag Donaat zich een vaste waarde noemen bij het Farcetheater en voor ons een onmisbare schakel in dit komedie gezelschap. Een mooie uitlaatklep in zijn drukke beroepsleven als CEO van De Riemaker Printing. Eveline Cannoot welk voor haar vuurdoop stond in de komedie moest niet onderdoen tegenover de gereputeerde acteurs op het podia. Je mag haar alvast een aanwinst noemen welk we nog meer willen zien in de komedie wereld. Een natuurtalentje met het hart op de juiste plaats. Naast haar zang carriëre en presentatrice bij Ment zou komedie ook wel een mooie uitlaatklep voor haar kunnen worden.

Anthony Van Caeneghem de bezieler van het Farcetheater is ook een natuurtalent welk zich volledig kan uitleven op het podia. Hij is niet alleen de bezieler maar ook een van de onmisbare pionnen in het komedie gezelschap van het Farcetheater welk hij vijf jaar geleden opgericht heeft. Dit alleen al omdat er geen professioneel komedie gezelschap was in Oost Vlaanderen en hij van kinds af aan een komedie liefhebber was. We zijn Anthony dan ook dankbaar dat hij met zijn gezelschap vele komedie liefhebbers gelukkig kan maken. Het leuke aan dit Farcetheater is dat ze na de voorstelling ook het aanwezige publiek persoonlijk komen groeten. Ook al bestaan ze nog maar vijf jaar vele theatergezelschappen kunnen daarvan nog iets van opsteken. Ben je ook benieuwd naar de schitterende komedie " Kom van dat dak Af " ga dan snel naar de website van het Farcetheater en boek uw ticket voor een gezellige namiddag of avond op een van de speel locaties. Eens je dit gezien hebt smaakt het naar meer om dit theatergezelschap in de toekomst aan het werk te zien.

CAST Donaat Deriemaeker • Peter Van Asbroeck • Daisy Thys Eveline Cannoot • Chris Van Espen • Anthony Van Caeneghem REGIE Chris Van Espen.

Tickets en speelkalender van 3 Mei tot 23 Juni : www.farcetheater.be