Wereldpremière van De Carona-Pandamie was een schot in de roos

Vrijdagavond ging met de Carona Pandamie het nieuwste theaterstuk van het EWT in première in Deurne . Zoals de titel liet vermoeden had de kluchtige komedie iets te maken met het alom gekende virus welk ons een paar jaar geleden teisterde. En met Liliane Dorekens , Theo van Baarle, Daphne Paelinck, Kristof Goffin, Magda Peeters en Annik 'Boel' Pauwels had auteur Jack Staal ook een topcast weten te strikken.

  Foto's copyright ERM

Alles gebeurde in het voorjaar van 2020 waar operadiva Charlotte ( gespeeld door Liliane Dorekens ) tegen haar zin in een rusthuis verblijft en waar dan nog eens mensen verblijven die niet direct in haar vriendenkring thuishoren. Door het uitbreken van het onbekend chinees virus worden de bewoners precies in gewapende bunkers opgesloten waar ze geen bezoek mogen ontvangen. Vanop afstand kan er al eens voor het venster gezwaaid worden of in het beste geval een praatje gedaan via de telefoon aangezien niemand zijn kamer mag verlaten door de lockdown. Deze pandemie brengt wel hilarische en ontroerende gebeurtenissen op het podia.

               

En met Liliane kan je geen betere actrice hebben om Charlotte te vertolken aangezien ze met haar gevatte opmerkingen het aanwezige publiek meerdere malen kramp in hun lachspieren deed krijgen. Theo Van Baarle , Magda Peeters en Annik ' Boel ' Pauwels vertolkten hun rol ook zeer subtiel hetgeen ook voor onverwachte omstandigheden zorgde. Kristof goffin die de rol vertolkte van zoon Patrick die enorm onder de sloef zit van zijn vrouwtje en moeder Charlotte speelde zijn rol heel subliem. Met Daphne Paelinck welk de rol van verpleegster speelt en ook het luisterend oor is van Charlotte is de cast volmaakt , met deze top actrice welk al heel wat op haar cv staan heeft. De sympathieke Daphne had dan ook geen moeite om sappig Antwerps te praten om haar rol nog meer cassette te geven. Ondanks haar reputatie blijft ze ons verbazen met haar acteer werk.

Wie hen graag nog aan het werk ziet moet enkel vrezen voor een besmetting op hun lachspieren maar voor de rest is de kust veilig. De voorstelling is nog te zien tot 18 februari 2024  Info de Carona Pandamie: www.ewt.be 

Cast : Liliane Doorekens ,Theo van Baarle, Daphne Paelinck, Kristof Goffin, Magda Peeters en Annik 'Boel' Pauwels.