Theaterpremière voor Ward Hulselmans, auteur van onder andere Heterdaad en Stille Waters

Op 15 september 2023 gaat in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater het toneelstuk “Morgen word ik nuchter” in première. Acteur Rikkert Van Dijck en muzikant Steven Mintjens spelen deze toneelbewerking, gebaseerd op het gelijknamige boek van de bekende scenarist Ward Hulselmans (“Heterdaad” en “Stille Waters”). Op 27 augustus, tijdens de cultuurdag in het Fakkeltheater in Antwerpen geven Hulselmans en Van Dijck reeds een voorproefje van en introductie op de voorstelling die half september in première gaat.

  Foto's copyright Goele Bormans

Een aanrader! Hulselmans creëerde een beklijvende monoloog. In een poging om hem van de drank te houden, kruipt tv-schrijver Thomas in de huid van zijn favoriete personage: een piloot die in zijn vliegtuigje de post bezorgt op de eilandjes van Tahiti in de Stille Zuidzee. Zijn fantasie neemt zijn echte leven over. Kan de piloot de verslaafde redden?

 Rikkert Van Dijck is een Vlaams acteur en regisseur. Hij speelde mee in talloze theaterstukken en was te zien in televisieseries als “Emma” en “Kaat & Co”. Daarnaast speelde hij talloze gastrollen in films als “Max”, “Brylcream Boulevard” en “Blinker en de Blixvaten”. Op televisie was hij te zien in series als “Lili & Marleen”, “Verschoten & Zoon”, “Witse”, “Aspe” en vele anderen.

 

Ward Hulselmans  was stads- en gerechtsjournalist voor de Gazet van Antwerpen toen hij afleveringen begon te schrijven voor tv-series als Langs de Kade en Alfa Papa Tango. In 1990 werd hij voltijds scenarist. Met Peter Simons creëerde hij Bex & Blanche voor VTM. Daarna schreef hij enkel nog eigen series, met als eerste Niet voor publikatie (VRT). Zijn grootste succes haalde hij vier seizoenen met de VRT-serie Heterdaad toen deze tot 1,8 miljoen kijkers scoorde. Hulselmans volgde dan Stille Waters, de enige naoorlogse Belgische productie bekroond met de Prix Italia. Daarna schiep hij Witse, maakte zelf het eerste seizoen vol en liet de volgende jaargangen over aan anderen. Hij schreef intussen de bioscoopfilm De Indringer (2005). Voor VTM bewerkte hij in 2008 een Deense soap tot de reeks De Rodenburgs, maar liet de scripts aan anderen. Voor de VRT schreef hij vervolgens de 12-delige politieke thriller Salamander, die in 2013 werd uitgezonden. Daarna schreef hij het scenario voor de film van Witse. Wegens het succes van Salamander dat aan tv-zenders in meer dan 30 landen werd verkocht, schreef hij in 2015 Salamander 2 dat weerom een internationaal succes werd. In 2019 stopte hij met schrijven van scenario's en begon een dagboek dat onder de titel "Enkele reis realiteit" werd uitgegeven bij Manteau. In 2021 verscheen zijn tweede boek Morgen word ik nuchter.PRAKTISCHE INFORMATIE MORGEN WORD IK NUCHTER 15, 16 september 2023 om 20u00 17 september 2023 om 15u00 Zwarte Zaal – Fakkeltheater Reyndersstraat 7, 2000 Antwerpen Tickets: € 24,00 www.fakkeltheater.be – 070 246 036 Regie: Rikkert Van Dijck Auteurs: Ward Hulselmans (boek), Rikkert Van Dijck (toneelbewerking) Cast: Rikkert Van Dijck, Steven Mintjens