Premiëre " Aangespoeld " laat het dak van Theater Elckerlyc daveren

Donderdagavond ging onder grote belangstelling en bekend Vlaanderen ‘Aangespoeld’ in première in het Antwerpse Theater Elckerlyc. De Sven De Ridder Company zal er nog tot zondag 20 augustus op de planken staan van de theaterzaal. De spanning was te snijden toen we de theaterzaal binnen gingen voor de premiére van de komedie " Aangespoeld " . We waren reuze benieuwd wat we voorgeschoteld zouden krijgen met oa de nieuwkomers Juan Gerlo een gekend musical acteur en Nele Goossens een gekende actrice in de comedy wereld.

 Foto's copyright ERM

Peter Thyssen , Jasmine Jaspers, Sven De Ridder en Brik Van Dyck hebben al meermaals hun strepen verdiend in de comedy. Toch was het afwachten of de cement van de cast zou plakken. Maar lang bleven we niet op onze honger zitten en kregen we een fantastische voorstelling die voor ons nog wat langer mocht duren. Tijdens de vakantie maanden mag je steeds een komedie van de Sven De Ridder Company verwachten in theater Elckerlyc en ook nu was het niet anders met de komedie " Aangespoeld" Enkele nobele onbekenden kregen schipbreuk in de beruchte Bermudadriehoek en spoelden aan op een onbewoond eiland. Dat dachten ze toch in eerste instantie tot Robby Vercruysse ( gespeeld door Sven De Ridder ) op het appel komt met zijn papegaai.

               

Vervolgens komen er hilarische toestanden teweeg waarin de aangespoelde cruisepassagiers en de reeds 25 jaar verblijvende op een onbewoond eiland Robby elkaar ontmoetten. Een koppel dat ruzie heeft en een vlot Limburgs pratende jonge dame die later dan ook nog eens de dochter blijkt te zijn van de kapitein van het ter ziele gegane cruiseschip en een erg ABN pratende jonge gast. Na de voorstelling zagen we een tevreden Sven De Ridder die terugblikte op een geslaagde premiére. Iets wat toch niet evident is aangezien het ons allereerste voorstelling is die we doen deze avond. Waar de meeste gezelschappen try outs doen vooraleer ze in premiére gaan doen wij dit niet en dit brengt toch wat stress met zich teweeg. En dan is het natuurlijk bang afwachten hoe de reacties zullen zijn maar we kregen al heel snel applaus en dan weet je dat het goed zit.

De groep hangt echt goed aaneen en dat zie je ook tijdens de voorstelling waarin we ons enorm goed amuseren. De nieuwkomers Nele en Juan deden het ook zeer goed voor hun debuut en dat maakt me gelukkig. Met beiden heb ik al eens op het podium gestaan en als de klik er is probeer ik hen wel eens te polsen of ze eventueel interesse hebben om eens samen te werken in een productie van ons huis. En meestal worden dit achteraf schitterende samenwerkingen. We gaan dan aan de slag met enkele vastere acteurs en zoeken dan een scenario dat perfect bij de cast past om het publiek een aangename voorstelling te geven. Want niks is leuker dan een publiek die tevreden huiswaarts gaat wetende dat ze dan zeker terug komen naar een nieuwe voorstelling. We kijken dan met de cast ook uit naar de volgende voorstellingen de komende weken en hopen telkens op een enthousiast publiek zoals deze avond. Er bestaat geen betere motivatie dan een uitstekend publiek in de zaal.

Cast: SVEN DE RIDDER, PETER THYSSEN, NELE GOOSSENS, JASMINE JASPERS, JUAN GERLO en BRIK VAN DYCK Regie: Sven De Ridder Scenario: Brik Van Dyck en Sven De Ridder Productie: Sven De Ridder Company Tickets : www.elckerlyc.be  of telefonisch 070 691 002