The Broken Circle Breakdown hakt er diep in bij het premièrepubliek

Het spel van Lize Feryn & Roel Vanderstukken is hartverscheurend en authentiek.

Producent AuFond Producties ging op 7 april in première met het langverwachte THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN. Het aanwezige theaterpubliek kreeg een voorstelling te zien die er stevig inhakt. Het script van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels zorgde voor een hartverscheurend verhaal dat op een waarachtige manier wordt vertolkt door Lize Feryn en Roel Vanderstukken, live begeleid door een vierkoppige bluegrass-band.

  Foto's copyright ERM

The Broken Circle Breakdown laat niemand onberoerd. “Will the Circle be Unbroken”, “Wayfaring Stranger” en “If I Needed You” zijn nummers die intussen in het Vlaams collectief geheugen gegrift zijn. Zij vormen dan ook de basis voor het theaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels, waarop de gelijknamige film met o.a. Veerle Baetens gebaseerd werd. Het Vlaamse theaterpubliek wil deze voorstelling dan ook echt zien. De reeks voorstellingen in de Rode Zaal van het Fakkeltheater is zo goed als uitverkocht. Gelukkig is de voorstelling op 24 juni ook nog eens eenmalig te zien in Theater Elckerlyc als verlenging van de reeks in het Fakkeltheater. Nadien trekken Lize, Roel en de bluegrass band doorheen flink wat culturele centra en theaters in Vlaanderen. Snel wezen is de boodschap.

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN GRIJPT JE BIJ DE KEEL. Wat doet ge wanneer ge het kostbaarste uit uw leven kwijtspeelt? Wordt ge kwaad? Wordt ge depressief? Of loopt ge weg? Weg van uw verdriet. Waarnaartoe, dat maakt niet uit, maar weg. Weg. Weg. Weg. Eindeloos weg. Alabama (Lize Feryn) en Monroe (Roel Vanderstukken) ontdekken wat rouwen doet met ne mens in dit intense verhaal. Een verhaal over liefde voor mekaar, liefde voor een kind en liefde voor de dood.

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN - CREDITS SCRIPT: Johan Heldenbergh & Mieke Dobbels - Schatplichtig aan Richard Dawkins en Dan Bennett REGIE: Manu Jacobs CAST: Roel Vanderstukken (Monroe) & Lize Feryn (Alabama) ORKEST: Guido Bos (contrabas/vocals), Thierry Schoysman (banjo/mandoline/vocals), Bert Van Bortel (gitaar/mandoline/vocals) & Dirk Fonteyn (viool/vocals)

          

HE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN - PRAKTISCHE INFO

De voorstellingen in het Fakkeltheater zijn bijna uitverkocht. De extra voorstelling van 24 juni in Theater Elckerlyc staat wel nog in verkoop. Tickets zijn vanaf vandaag te koop op www.elckerlyc.be   070 691 002 (max. € 0,30/min).

          

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN IS EEN PRODUCTIE VAN AUFOND PRODUCTIES. AuFond Producties is een nieuw productiehuis in de Vlaamse live entertainment sector. Ze maken muziektheater- en musicalproducties voor een breed publiek, waarin zowel familievoorstellingen als kwetsbare voorstellingen een plaats krijgen. Passie en kwaliteit tot in de diepte, tot in de essentie, tot aan het horizondoek: Au Fond. In het verleden lanceerde AuFond Producties al titels zoals AANVANG en LEGALLY BLONDE. Met deze THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN hebben ze een mooie aanvuller voor hun seizoen 2022-2023.

Info: www.aufondproducties.be