Katja Retsin kijkt uit naar theaterstuk Calender Girls

Katja Retsin is een van de castleden welk in het theaterstuk Carl girls zal meespelen als het personage RUTH.  ‘Calendar Girls’ vertelt het waargebeurde verhaal van twaalf dames uit Yorkshire. Wanneer één van de echtgenoten van de vrouwen wordt opgenomen in het ziekenhuis met leukemie, besluiten de vrouwen geld in te zamelen met de verkoop van een quasi-naaktkalender. Dit verhaal is gebaseerd op ware feiten en gaat over het overwinnen van angsten, echte vriendschap en vrouwelijke kracht.

 Foto's copyright Rudi Maenhout

We hadden een kort gesprekje met een van de castkleden namelijk Katja Retsin welk we kennen van oa De winterrevue, het Farcetheater , als omroepster en presentatrice bij de VRT zoals de Rode Loper en steracteur sterartist. Het is voor haar een eer om de rol van Ruth te mogen vertolken en het is eens geen komedie hetgeen toch ook een uitdaging is. Het is een pakkende rol om te vertolken mede door dat collega Ann ook te maken heeft met de vreselijke ziekte welk vele vrouwen treffen. Voor iedere vrouw die te maken heeft met borstkanker is het een heftige strijd om dit te overwinnen en heftig om mee te maken. Heb dan ook veel bewondering voor Ann dat ze een van de rollen op zich neemt in dit theaterstuk. Het moet voor haar niet makkelijk zijn om hieraan mee te werken. Ik ga me er dan ook volledig in smijten om mijn rol zo goed en geloofwaardig te brengen. Een nieuwe uitdaging in mijn acteer carriëre om eens een niet komediestuk te brengen. Kijk er enorm naar uit om aan de repetities te beginnen en om voor het publiek mijn personage te brengen. Het is een onderwerp waar steeds aandacht moet aan geschonken worden. Het is ook leuk om met Ann terug op de planken te staan na de winterrevue enkele jaren terug.

CALENDAR GIRLS - PRAKTISCHE INFO Productie: Backstage Producties Regie: Katelijne Verbeke Cast: Ann Van den Broeck, Sandrine André, Greet Rouffaer, Katrien De Becker, Katja Retsin, Veerle Malschaert, Mieke Bouve en Johan Terryn Locatie: Theater Elckerlyc - Antwerpen - Frankrijklei 85-87 Data: Van 21 april tot en met zondag 14 mei.

Info en tickets: www.backstage-producties.be