Feestelijke voorstelling Drie Dozijn Rode Rozen’ was een schot in de roos

Donderdag 9 maart 2023 vond de première plaats van ‘Drie Dozijn Rode Rozen’ in de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater. Ook wij waren van de partij en zagen een heerlijke komedie gebracht door een fantastische sterke cast. Een prachtig decor met oog voor details en mooie kostuums voor de cast wat moet je nog meer hebben voor een leuk avondje of namiddag uit in het theater. Het was genieten van begin tot einde mede door het fantastisch verhaal welk op het podium werd neergezet . " Drie Dozijn Rozen" is een schitterende komedie welk in de jaren vijftig voor het eerst live op tv werd gebracht .

 Foto copyright ERM

Helaas werden de beelden nooit bewaard waardoor er nu zeventig jaar later een reconstructie van het theaterstuk door Loge 10 in een prachtige komedie werd gebracht in het fakkeltheater. In een nostalgisch decor brengen een topcast de herinneringen van toen terug naar boven. Een tijd dat er geen gsm's , internet of datingsprogramma's. Toen moest alles nog per brief of kaartje verstuurd worden. Of met een mooi boeket rode rozen voor de deur. Nostalgie ten top en vele leuke herinneringen voor velen uit die tijd. Het was genieten van begin tot einde met tal van misverstanden welk het leuke belevingsgehalte alleen maar deed stijgen om het aanwezige publiek een fijne avond te bezorgen. Daan Hugaert moet je dan ook de trucjes van de foor niet meer leren om zijn personage geloofwaardig te laten overkomen. Deze topacteur heeft dan ook al meerdere watertjes doorzwommen om je in het personage zo te laten meeleven. Marc Stroobants die zijn rol perfect neerzet heeft ook al heel wat ervaring in het theater en televisie wereldje. Met Daan heeft Marc dan ook zijn collega uit Witse naast zich op het podium en dat zie je dan ook dat ze elkaar zeer goed aanvoelen om hun rol naar een hoger niveau te tillen. Hetgeen het publiek alleen maar kan waarderen. Met Andrea Croonenberghs en Ann De Winne hebben we dan nog eens twee topactrices die de cast vervolledigen en hun rol heel geloofwaardig spelen. 

Het verhaal

Het vuur tussen Marie-Louise (Andrea Croonenberghs) en André Vérand (Marc Stroobants) is volledig gedoofd. André werkt te hard en Marie-Louise mist avontuur en romantiek in haar leven. Tot er drie dozijn rode rozen worden geleverd samen met een romantisch kaartje van een mysterieuze aanbidder…Marie-Louise begint weg te dromen van een onbekende minnaar tot groot ongenoegen van André. Het kaartje was immers bestemd voor iemand anders dan zijn eigen vrouw… André probeert zich via leugentjes om bestwil het misverstand op te lossen. Op hulp van zijn goede vriend Julien Saget ( Daan Hugaert) en de meid Rosine (Ann De Winne) hoeft hij te rekenen… ‘Drie Dozijn Rode Rozen’ wordt gebracht in een nostalgisch decor dat de sfeer van de jaren 50 van de vorige eeuw uitstraalt. Daan Hugaert, Marc Stroobants, Andrea Croonenberghs en Ann De Winne brengen op schitterende wijze de reconstructie van het tv-spel dat op 31 oktober 1953 rechtstreeks op antenne ging. Ann De Winne speelt naast haar rol als dienstmeid ook de dame die voor de achtergrondgeluiden zorgt. Hilarisch! En verder kruipt Wouter Vermeiren in de huid van de regisseur en zijn Rik Heylen en Kevin Vandevyvere de respectievelijke klankman en cameraman van dienst.‘Drie Dozijn Rode Rozen’ is een heerlijke komedie over vlinders in de buik, spanningen en misverstanden, gebracht door kleurrijke personages. Het toneelstuk mag dan 70 jaar oud zijn, het is een humoristische komedie die de tand des tijd doorstaan heeft. ‘Drie Dozijn Rode Rozen’ bezorgt de toeschouwers een grappige kijk voor en achter de schermen van deze mijlpaal in de Vlaamse televisiegeschiedenis. In die tijd waren er geen GSM’s, internet, Tinder of programma’s als ‘Blind Getrouwd’ die verliefden deden wegdromen van een mysterieuze liefde. Toen moest het gebeuren via een brief, een kaartje of een mooi boeket rode rozen…nostalgische herinneringen voor velen!

  

DRIE DOZIJN RODE ROZEN, nog tot 2 april 2023 in de Rode zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Regie: Bruno Van Heystraeten Gebaseerd op de tekst van Aldo De Benedetti Cast: Daan Hugaert, Marc Stroobants, Andrea Croonenberghs, Ann De Winne en Wouter Vermeiren Tickets: www.loge10.be