Bieke Ilegems en Erik Goossens schitteren tijdens " ASSISEN IV - DE STERRENMOORD "

Zaterdagavond 18 juni mochten we ons opmaken voor de premiëre " Assisen IV - de sterrenmoord " in Theater Elckerlyc te Antwerpen . We waren dan ook benieuwd om Bieke Ilegems en Erik Goossens in het dagelijks leven een koppel tegenover elkaar te zien staan in dit theaterstuk " Assisen IV - de sterrenmoord " Zij als advocate en hij als procureur . En het moge geschreven zijn regisseur Jaak Lema had een gouden ingeving toen meester Damen door beroepsredenen afhaakte om de rol van procureur te spelen en hij Erik Goossens contacteerde .

Foto's copyright Rudi Maenhout

Het was alvast zweten als twee weken voor de premiëre een van de hoofdvertolkers de set verlaat. Ook voor acteur Erik Goossens was het geen kolfje naar de hand om op twee weken tijd alles onder de knie te hebben . Maar met zijn werklust en acteurstalent kwam het gelukkig in orde om de theaterbezoekers de avond van hun leven te bezorgen. Deze vierde editie is in ons ogen veruit de sterkste vertoning van de afgelopen edities mede dankzij Bieke en Erik welk zich met volle overgave in hun rol meegingen. Als procureur legde hij de advocate meermaals het vuur aan de schenen wat verschillende hilarische toestanden weergaf . Met beiden in hun rol waren de vorige procureur gespeeld door Francesca Vanthielen en advocaat gespeeld door Kürt Rogiers al snel vergeten . Het was wellicht al van in Familie geleden dat Bieke en Erik samen op de set stonden maar dat kon je er niet aanzien en het vuur spatte er direct weer uit. Het aanwezige publiek was alvast razend enthousiast over de vertoning van deze topcast .

Rechter van dienst was de alom gekende acteur Frans Maas die zijn rol zoals gewoonlijk heel te harte nam en moeilijk te vervangen zou zijn . Een rol op zijn maat geschreven. Tom Audenaert en Peter Thyssen vertolkten hun rol als chef kok van een sterren restaurant en culinair journalist zeer geloofwaardig en gaven de vertoning zeker iets extra. Veerle Malschaert was in haar rol de bedriegende echtgenote van culinair journalist Hubert Van Parijs met chef kok Lucien Valcke. Top acteur Manou Kersting die van vele markten thuis is paste perfect in het plaatje voor de nodige humor in deze " Assisen IV - sterrenmoord " als wijnkenner en  verantwoordelijke van de financiën in sterrenrestaurant Chez Lulu . Nieuwkomer Kim Van Oncen was dan ook een shot in de roos voor dit theaterstuk. Haar kennen we al vele jaren en toch kon ze ons nog verrassen met haar rol welk heel wat humor bevatte die ze perfect uitvoerde .Kim is zeker een meerwaarde dat naar meer vraagt of verlangt. We zijn alvast fan .

"ASSISEN IV - DE STERRENMOORD" IN THEATER ELCKERLYC TE ANTWERPEN - www.uitgezonderd.be  Assisen IV - De Sterrenmoord is een productie van Uitgezonderd. Producenten: James Cooke en Bob Jennes Regie: Jaak Lema Tekst: Frank Van Laecke en Peter Römer Uitvoerend producent: Sil Poppe Met: Frans Maas, Bieke Ilegems, Erik Goossens, Tom Audenaert, Kim Van Oncen, Veerle Malsschaert, Manou Kersting en Peter Thyssen Locatie: Theater Elckerlyc Vanaf 17 juni t.e.m. 3 juli 2022 Info & tickets: www.uitgezonderd.be