Tal van gastproducties in het Fakkeltheater

Daarnaast zijn er weer flink wat opvallende nieuwe gastproducties in het Fakkeltheater. Een mooie mix van theater, comedy, musical en jeugdvoorstellingen. Het gaat in totaal over 55 verschillende producties. Terugkerende productiehuizen die een of meerdere voorstellingen op de scène zetten zijn Het Achterland, Judast Theaterproducties, Sven De Ridder Company, Het Prethuis, Loge 10, Take Twee Producties, Theater Zeemanshuis en Theater Perplex. Nieuwe gastproducenten zijn Aufond Producties en Garifuna. Het Achterland brengt deze zomer een nieuwe komedie naar de Rode Zaal:

foto fakkeltheater

OOST WEST THUIS BEST. Een doldwaze staycation-komedie van Jeroen Maes met in de hoofdrollen Carry Goossens, Danni Heylen, Bart Van Avermaet, Lynn Van den Broeck en Ann De Winne.

Foto ERM

Vanaf 1 juli 2022 te zien in de Rode Zaal. Nigel Williams brengt vanaf september een nieuwe reeks van STAND-UP ANTWERP COMEDY. Een keur van internationale comedians is te gast en volgend seizoen komt er een heel bijzondere, wereldbekende bassist/comedian naar het Fakkeltheater. Paljas Producties brengt twee producties naar de Zwarte Zaal: PAS DE DEUX met Katrien De Becker en Johan De Paepe en TUSSEN ZUSSEN met Marleen Merckx en Anne-Mieke Ruyten. Judas TheaterProducties brengt vanaf 1 oktober de musicalrevue JOSEPHINE B naar de Rode Zaal. Een musical over het leven van Josephine Baker, bekend om haar bananenrokje, maar voornamelijk bewonderd voor haar werk als verzetstrijdster en activiste. De titelrol wordt gespeeld door Sandrine en zij wordt bijgestaan door onder andere Kobe Van Herwegen, Juan Gerlo en Matthew Michel. Er zijn ook vier Antwerpse gezelschappen die hun thuis hebben gevonden in het Fakkeltheater: Theater Zeemanshuis brengt volgend seizoen het wereldbekende ONE FLEW OVER THE CUCKOO’S NEST naar de Zwarte Zaal. Theater Zeemanshuis is al 10 jaar een vaste partner van het Fakkeltheater en speelt volgend seizoen producties in de Zwarte Zaal en de Kleine Fakkel. Ook Take Twee Producties is zo’n vaste partner van het Fakkeltheater. Dit Antwerpse gezelschap speelt volgend seizoen verschillende komedies in de Kleine Fakkel, zoals ’T NEUZEKE VAN DE ZALM en gaat ook verder met het bekende en geliefde Poppentheater Klein Maar Moedig. En De Peerdentram speelt volgend seizoen onder andere DE HERBERGIERSTER in de Zwarte Zaal. Theater Perplex speelt volgend seizoen de producties ALS BOMEN IN DE WINTER over het wel en wee in een verzorgingstehuis en MIMESIS, een nieuwe creatie over een fictieve samenleving bevolkt door bannelingen. Vanaf november speelt een gloednieuw theaterstuk van GARIFUNA in de Rode Zaal met als thema het bekendste frituur van Antwerpen, misschien zelfs van Vlaanderen: frituur nr. 1. Toch staat niet de frituur centraal, maar de bekendste frietbakster van Antwerpen, Vlaanderen en een groot stuk van Nederland, namelijk Maria.

foto fakkeltheater

In MARIA VAN ’T FRITUUR zien we naast Maria zelf onder andere Carry Goossens, Peter Thyssen en Nele Goossens. De Sven De Ridder Company brengt voor de 4e keer tijdens de feestdagen een kerstkomedie op de planken van de Rode Zaal. Dit jaar wordt dat NE GEESTIGE KERST, een geestige komedie waarin we onder andere Leen Den Dievel, Celine Verbeeck, Luc Verhoeven en Brik Van Dyck zien, uiteraard aan de zijde van Sven De Ridder.

foto fakkeltheater

Luc Caals staat dit jaar 50 jaar op de planken en viert zijn 70e verjaardag. Dat moet dus gevierd worden en: CAALS TRAKTEERT. En dat in januari 2023 in de Zwarte Zaal, met Linda De Ridder aan zijn zijde. Het Gentse gezelschap Het Farcetheater was dit jaar voor het eerst te gast in de Rode Zaal en breit daar volgend seizoen een vervolg aan met de futuristische komedie GROETEN UIT 2032.

foto fakkeltheater

In februari 2023 zullen andere Peter Van Asbroeck, Katja Retsin, Christel Domen en Chris Van Espen te zien zijn. Het Prethuis brengt volgend seizoen FRANK WORDT FRANCINE naar de Rode Zaal. Een nieuwe, heerlijke transformatie komedie van en met Jeroen Maes, maar ook met Leen Den Dievel en Danni Heylen. Het gezelschap De Speling is al jaren een trouwe partner van het Fakkeltheater. Volgend seizoen zullen zij onder andere de musical EDITH & SIMONE op de planken van de Zwarte Zaal brengen. “Edith & Simone” vertelt het verhaal van Edith Piaf en haar halfzus Simone. Daarnaast brengt De Speling ook nog de musical FIRST DATE.

foto fakkeltheater

Loge 10 Theaterproducties is ook zo’n vaste waarde. Volgend seizoen brengen zij drie producties op de planken van de Rode Zaal. In maart brengen Daan Hugaerts, Marc Stroobants, Andrea Croonenbergs en Anne De Winne DRIE DOZIJN RODE ROZEN. In mei 2023 brengt Loge 10 DE MUIZENVAL opnieuw naar De Rode Zaal, dit keer met onder andere Erik Goris, Nathalie Wijnants, Timo Descamps en Marijke Hofkens in de hoofdrollen. Karin Jacobs, Maxime De Winne en Koen Crucke mogen dan weer schitteren in FLORENCE FOSTER JENKINS, het waargebeurde verhaal van de slechtste operazangeres ter wereld. Te zien in juni 2023 in de Rode Zaal. Er staan verschillende familievoorstellingen gepland volgend seizoen. De Proefkonijnen komen vanaf volgend seizoen opnieuw spelen in het Fakkeltheater. Zowel in de Rode als in de Zwarte Zaal spelen zij verschillende producties waaronder OMAJACHT, DE ZINGENDE PRINS en DE ONGEHOORZAME LAKEI. Ook Theaterhuis Banann brengt twee familievoorstellingen naar de Zwarte Zaal, namelijk KINDERSPEL met Margot Hallemans in de hoofdrol en voor de allerkleinsten is er NELLIE & CEZAR. Tot slot een gloednieuwe musical van Aufond Producties die in april 2023 te zien zal zijn in de Rode Zaal: THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN. Roel Vanderstukken en Lize Feryn zijn te zien in de theaterbewerking van één van de bekendste Vlaamse films van de afgelopen jaren.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE De nieuwste Fakkelgazet met het volledige aanbod 2022-2023 is te verkrijgen aan de kassa van het Fakkeltheater en alles is tevens te consulteren op de website. Tickets: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkeltheater.be v, telefonisch via 070 246 036 en tevens aan de kassa van het Fakkeltheater, Hoogstraat 12 te 2000 Antwerpen.