De 21 jarige Truiense Daphné Nivelles werd gekroond tot Miss Exclusive 2022

Zaterdagavond mochten we de finale van Miss Exclusive 2022 heel anders beleven dan vorig jaar toen we nog aan de corona maatregelen gebonden waren. We gingen dan ook vol enthousiasme richting Soto's in Zottegem waar ook vorig jaar de schitterende finale plaats vond en waar we in onze jonge jaren regelmatig ons beentjes los gooiden. Toen was er nog geen sprake van Miss Exclusive maar was Miss België nog een begrip en eenzaam aan de top. Maar het kan verkeren zei Bredero en soms sneller dan verwacht. Miss Exclusive is niet zomaar een verkiezing maar na twaalf edities mag deze prestigieuze Miss verkiezing met groots machtsvertoon zich de absolute nr 1 van het land beschouwen.

Foto's copyright ERM

Organisator Ken Stevens en zijn team slaagden er terug in om een fantastische show samen te steken waarin je van de eerste tot de laatste minuut aan je stoel gekluisterd zat . Enkel de fotografen van dienst en de camera mannen zag je bewegen om hun beelden of foto's te maken. Maar vooraleer we zo ver waren werden we hartelijk ontvangen door Lauralyn Vermeersch en Ken Stevens de boegbeelden achter de Miss Exclusive verkiezing welk ieder jaar een stapje voorsprong neemt op de overige verkiezingen. Ook de VIP werd uitermate zeer goed verzorgd in de vorm van een exclusieve walking diner met aangepaste dranken dit voor en tijdens de schitterende finaleshow die op ons te wachten stond. Ook stond er nog een lekker dessertje op ieder van ons te wachten. De show die volledig in het " Circus Thema " was opgezet met een zeer creatief licht en geluidsspektakel dankzij partner Lux- Treasures & luxweddings werden we verwelkomt in een ware circus stijl .

                               

Dit media gebeuren werd professioneel aaneen gepraat door de sympathieke en elegante Véronique De Kock in een vorig leven zelf nog gekroond tot Miss België ten tijde van klasse vrouw Cecile Muller. Je kan er vanop aan met Veronique zal je show of event altijd boeiend aan elkaar gepraat worden. De perfecte huisvrouw om Miss Exclusive te presenteren. Beiden zijn gewoon absolute top in België . Een finale show om je vingers van af te likken. Alles werd perfect in de details afgewerkt en de meisjes blaasden bij manier van spreken je van uw stoel met hun perfecte uitgevoerde choreografieën .

              

De X factor was zeker aanwezig mede door de bijpassende schoenen en juwelen bij hun dresses alsook de make up en hairstyling was tot in de puntjes verzorgd. Het was gewoon genieten van begin tot einde .Tevens werd het defilé in verschillende outfits en passages prachtig uitgevoerd door de finalisten. Ook het bikini defilé werd sereen gebracht en iedereen schitterde op zijn eigen manier. Tijdens de vragenrondes werden we van sommige finalisten van de kaart geblazen door hun vakkundige en vlotte antwoorden. Tussendoor was er ook nog een schitterend optreden van Kythana die op het punt staat om het Vlaamse podia voor zich te winnen op 16 jarige leeftijd. Dachten we dat we vorig jaar de mooiste show hadden meegemaakt dan moeten we nu bekennen dat het dit jaar nog boeiender was .

              

De aanwezigen kregen meer dan waarde terug voor hun geld en zullen zeker hun avond nog meermaals koesteren ook al was hun kandidate niet bij de winnaars . Maar ieder finaliste van de 23 op het podia is al een winnares op zich door de finale te halen . En het hangt soms van kleide details af of je doorgaat naar een volgende ronde of niet . Maar jullie mogen allemaal fier zijn op hetgeen jullie gepresteerd hebben tijdens deze boeiende en fantastische finaleshow . Van 23 gingen we naar 13 en vervolgens naar 5 uitverkorenen die zouden uitmaken wie Miss Exclusive 2022 zou worden.

                                

De gelukkigen waren Daphné Nivelles ; Thanaree Scheerlinck ; Danitsja Schoutteet ; Camie Verheyen en Sarah Rottiers.

              

Uiteindelijk wist de 21 jarige Truiense studente orthapedagogie Daphné Nivelles het kroontje ter waarde van € 28000 te behalen en zo haar Provinciegenoot Nisa Van Baelen op te volgen. Haar nummertje 13 bracht alvast geen ongeluk tot na de kroning toen ze per ongeluk het kroontje liet vallen door eventjes uit te glijden op de gladde podia. Tevens mocht Daphné ook met een grote prijzenpot naar huis en als extra mag ze ook nog eens deelnemen aan de internationale verkiezing van Miss Earth...

 

Als eerste ere dame kregen we Camie Verheyen die eerder geweigerd werd bij haar inschrijving voor Miss België en later toch nog gebeld werd om deel te nemen toen het kalf al verdronken was en zich al finaliste Miss Exclusive mocht noemen. Wat een overwinning voor haar tegenover hen die haar niet moesten. Tweede ere dame werd Thanaree Scheerlinck . Ook Sarah Rottiers en Danitsja Schoutteet mochten mee het podia op na een schitterende en wervelende finaleshow.

In de jury zaten oa Christophe Stienlet , Belinda Voorspoels , Jeron De Wulf en Martine Jonckheere . We mogen dan ook Ken Stevens feliciteren met de meer dan geslaagde show die in beeld werd gebracht door MENT TV welk rechtstreeks werd uitgezonden . We hebben ons alvast geen minuut verveeld zelfs niet tijdens de korte pauzes dan was het gewoon nagenieten van hetgeen we al gezien hadden. Een dikke pluim voor het organisatie team van Miss Exclusive . Het smaakt zeker naar meer van dit de komende jaren. En we wensen Daphné dan ook een druk en leuk regeerjaar als Miss Exclusive 2022. Verder wensen we de organisatie nogmaals te bedanken voor de hartelijke ontvangst en fijne samenwerking alweer . We kijken nu al uit naar een volgende editie.

Hier nog eens de top vijf . .

Miss Exclusive 2022 Daphné Nivelles

Miss Exclusive 2022 Air Camie Verheyen

Miss Exclusive 2022 Fire Thanaree Scheerlinck

Miss Exclusive 2022 Water Sarah Rottiers

Miss Exclusive 2022 Land Danitsja Schoutteet