West-Vlaming Henry De Rudder start met cocktailconcept te Antwerpen

Internationale sterren zoals Nicolas Cage en Johnny Depp kennen hem al een tijdje, maar in België is Henry De Rudder (voorlopig) nog relatief onbekend. De West-Vlaamse economiestudent trok enkele jaren het kanaal over om zijn droom waar te maken: de allerbeste cocktailbartender worden. Zijn eigenzinnige visie op hoe cocktails 'gekookt' worden werd, na een bescheiden start als bordenwasser, al snel opgemerkt.

Van zijn mentor Esther Mendoza, die op internationaal niveau de vrouwelijke referentie op cocktailvlak is, leerde hij alle technische aspecten van cocktails maken. De ultieme erkenning kwam er toen hij aan de slag kon in The American Bar van het Savoy Hotel, de internationale hotspot van filmsterren en de “most famous cocktailbar in the world”.


Foto ingezonden

In een periode van 10 jaar maakte hij er als enige Belg duizenden cocktails en leerde hij de ultieme kneepjes van het vak.Vandaag de dag zet Henry zich af tegen een heersende trend in cocktailland die het zo goed als onmogelijk maakt om zelf thuis de cocktails te maken die er op tv of in je cocktailbar zo goed uitzien. Hij wil deze trend dan ook ombuigen. Met eenvoudige ingrediënten, die iedereen overal kan vinden, wil hij hoogstaande cocktails maken. En de receptuur wil hij aan iedereen meegeven.

Elke week wil hij daarom 5 basisrecepten voorzien waarbij hij de receptuur van de cocktail, die hij speciaal voor zijn cliënteel gemaakt heeft, zelf opschrijft. Op basis van specifieke wensen, karaktereigenschappen, taste, etc. zal hij ieders individuele en unieke cocktail creëren. Henry’s Pop Up te Antwerpen Deze maand start Henry De Rudder met Henry's: zijn eigen cocktailconcept gebaseerd op het receptuur uit Londen, maar met zijn eigen zin voor innovatie.Elke donderdagavond zal Henry 5 compleet verschillende cocktails koken.


Foto ingezonden

De plek die hij daarvoor koos, is de setting van Café de Paris in Antwerpen. Deze bar op de Amerikalei beantwoordt volgens Henry De Rudder aan de belangrijkste vereisten: een ‘glamorous’ decor in een relatief kleine zaak. Hij wil dan ook cocktails brengen van de hoogst mogelijke kwaliteit: sterrenniveau gebracht in een persoonlijke, interactieve sfeer.Henry’s nieuw en vernieuwend cocktailconcept, rechtstreeks vanuit Londen, opent vanaf 27 februari elke donderdagavond om 16u00 in Café de Paris te Antwerpen. Locatie: Iedere donderdag vanaf 16u00 in Café de Paris Amerikalei 85 2000 Antwerpen Henry’s op Facebook: www.facebook.com/henrysantwerp Café de Paris op Facebook: www.facebook.com/cafedeparisantwerp