Wandel Morgen Mee @ IDAHOT WALK

Op donderdag 16 mei om 20U30 nodigen wij iedereen uit op het Steenplein in Antwerpen om deel te nemen aan de IDAHOT ๐ŸŒˆ Walk, een evenement georganiseerd door de Mr Gay Belgium-organisatie. Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (IDAHOT), willen we samen een krachtig signaal afgeven voor diversiteit en inclusie.

ย 

Route en Programma

De wandeling begint op het historische Steenplein, een plek die symbool staat voor de rijke geschiedenis van Antwerpen. Van daaruit lopen we langs de pittoreske Grote Markt, over de Groenplaats en eindigen we onze tocht op het majestueuze Operaplein. Tijdens de wandeling zullen we een 25 meter lange regenboogvlag dragen, een krachtig symbool van onze boodschap van eenheid en acceptatie.

Bij aankomst op het Operaplein (rond 21U30) zal de regenboogvlag ๐Ÿณ๏ธโ€๐ŸŒˆ ceremonieel worden neergelegd. We zijn vereerd om aan te kondigen dat burgemeester Bart De Wever aanwezig zal zijn om ons toe te spreken en het belang van diversiteit en inclusie in Antwerpen te benadrukken.

Doel en Impact

De recente cijfers over de LGBTQI+ -gemeenschap in Belgiรซ (waarbij de helft van de Belgische LGBTQ+'ers hand in hand lopen met hun partner vermijdt en 1 op de 7 de afgelopen jaren fysiek is aangevallen) laten zien dat er nog steeds sprake is van discriminatie en onbegrip. De IDAHOT ๐ŸŒˆ Walk biedt een unieke gelegenheid om deze problematiek onder de aandacht te brengen en de solidariteit binnen onze gemeenschap te versterken. Door samen te lopen, laten we zien dat iedereen zich veilig en geaccepteerd moet kunnen voelen. Kom en loop met ons mee om een krachtig signaal af te geven tegen discriminatie en voor inclusie. ๐Ÿณ๏ธโ€๐ŸŒˆ Samen maken we het verschil! ๐Ÿ™๐Ÿป

Details van het evenement: Datum: Donderdag 16 mei Tijd: Start om 20U30 Startlocatie: Steenplein, Antwerpen Route: Steenplein - Grote Markt - Groenplaats - Operaplein Hoogtepunt: 25 meter lange regenboogvlag gedragen door de deelnemers, toespraak door Burgemeester Bart De Wever op het Operaplein Wij hopen u te mogen verwelkomen om deze belangrijke gebeurtenis te verslaan en te helpen onze boodschap van diversiteit en inclusie uit te dragen.

Met Vriendelijke Groeten, Communicatie Team MGB