Yoica De Kock is covermodel van de 17de ERM kalender tvv koester en steun Yoica van postbode Rudi

Onze huisfotograaf Eeklonaar en postbode Rudi Maenhout brengt ieder jaar een kalender uit tvv koester. De kalender werd onlangs voorgesteld in CC De Meet te Sint- Laureins in aanwezigheid van de meeste modellen en genodigden. Voor deze editie heeft Rudi een zijsprongetje gemaakt door Yoica De Kock als cover model en maand model te nemen.

  Foto's copyright Decock Danny

Als groot wielerliefhebber zag ie Yoica voor het eerst op tv tijdens de uitzending van Vivé le Velo waar Yoica te gast was. Na de uitzending waar Yoica haar verhaal deed over het ongeluk welk ze vorig jaar op 16 april meemaakte op training met een vrachtwagen , waarin ze haar linkervoet en een deel van haar onderbeen verloor . Greep dit verhaal Rudi zodanig aan dat ie voor haar iets wou doen . Na een kleine zoektocht kon ie Yoica contacteren met de vraag of ze zijn covermodel wou zijn voor zijn nieuwe kalender tvv koester een afdeling van het kinderkankerfonds UZ Gent. Yoica reageerde zeer enthousiast om aan dit project mee te werken en na de eerste ontmoeting een week later werd er een mooie overeenkomst bekomen. De opbrengst van deze kalender zou voor 50% naar Yoica gaan en 50% naar koester. Twee weken later werden de foto’s genomen en daar kreeg Rudi nog meer bewondering en respect voor Yoica. Je moet het maar doen om in bikini te poseren met een prothese met iemand die je voor de tweede maal ontmoet. Sommigen zeggen in bikini is uit mijn comfortzone en zien het niet zitten maar als er 1 persoon uit haar comfortzone trad dan was het wel Yoica volgens Rudi.

Ondertussen hebben we reeds een vriendschapsband opgebouwd en zitten er in de toekomst nog samenwerkingen aan te komen aangezien Yoica alle steun kan gebruiken om haar doel te bereiken. Dit jaar werden de 12 charmante dames die aan het project meewerkten geshoot in badmode van Phax Swimwear. Van de twaalf dames waren er zeven dames die al eens of meerdere keren op de kalender hebben gestaan waar ik een heel goede vriendschapsband mee heb. Hetgeen ik heel belangrijk vind dat de verstandhouding en vertrouwen goed zit tussen model en fotograaf . Wendy Pauwels uit Bree (Limburg ) , Sofie Smedts uit Borgerhout ( Antwerpen ) , Ellen Bogaert uit Ertvelde ( Oost-Vlaanderen ) , Magalie Victor uit Assenede ( Oost-Vlaanderen ) , Emilia Donckers uit Lot ( Vlaams Brabant ) , Emma Smekens uit Halle ( Vlaams Brabant ) en Lien Engelbinck uit Wetteren ( Oost-Vlaanderen) . De vijf nieuwe waarvan ik er al drie kende waren : Linn De Vuyst uit Landskouter ( Oost-Vlaanderen) , Gaëlle Boterdael uit Baasrode ( Oost-Vlaanderen ) , Ariya Termnitikul uit Stekene ( Oost-Vlaanderen ) , Megan Ooms uit Hellevoetsluis ( Nederland ) en cover en maandmodel Yoica De Kock uit De Klinge ( Oost-Vlaanderen ) Enkel Ariya en Yoica had ik nog nooit mee samen gewerkt en de samenwerking verliep heel vlot en gezellig.

           Foto's copyright Rudi Maenhout

De dames krijgen ook inspraak in de keuze van de foto's, hetgeen ik heel belangrijk vind. Voor de 18de editie ben ik van plan om met bekende dames samen te werken die een dochter hebben. Namen ga ik er nog niet opplakken, enkel kan ik al vermelden dat het idee ontstaan is door Carole Rooryck welk een dansschool heeft in Brugge . Een zeer sympathieke dame, die ik heb leren kennen tijdens het VTM programma Sterren op de dansvloer, waar zij een van de danseressen was. Ondertussen zijn we ook goed bevriend en heeft Carole ook reeds 2x op mijn kalender gestaan. Op mijn 18de editie is zij alvast de eerste naam die ik kan prijsgeven. Binnenkort begin ik met het contacteren van de andere dames. Voor wie interesse heeft : De kalender quadri A3 kleurformaat kan enkel besteld worden in België door overschrijving van € 14 per kalender verzendkosten inbegrepen op volgend rekeningnummer Rudi Maenhout BE20 0003 4296 8556