KUNSTSCHILDER JAN SCHEIRS VEREERD

Het is een ongelooflijke eer dat ik door mijn liefde voor theater deze tentoonstelling voor zo een icoon als het Fakkeltheater heb mogen maken." “Sam Verhoeven en ik werkten eerder al samen rond de snelschetsen die ik maak van theaterproducties van bevriende acteurs en regisseurs. Tijdens die voorstellingen schets ik een paar snelle lijnen en probeer het momentum van de scène te vangen in een sfeer die sterk doet denken aan de tekeningen van mijn grote voorbeeld Rik Wouters. Toen Sam en ik een manier bespraken om onze verdere samenwerking te concretiseren, liet ik hem een portret zien van Toots Thielemans en van acteur Daan Hugaert.

Foto's copyright Marcel Lennartz

En toen kreeg Sam een fantastische idee: “Zou jij het zien zitten om 30 portretten te maken gerelateerd aan 65 jaar Fakkeltheater?” Een geschenk werd in mijn schoot geworpen. Al jaren wil ik eens uitsluitend een portretten tentoonstelling maken. Ik begon al als 12-jarige met portretten en ik wist toen al dat dit mijn dada was. Uiteraard is het een moeilijke uitdaging, want de lat ligt hoog. Acteurs zijn herkenbaar en gekend. Dus je moet er boenk op zitten. Ik vind het echt ontzettend spannend hoe het publiek en de geportretteerden op de tekeningen en de olieverfschilderijen zal reageren. Het is een ongelooflijke eer dat ik door mijn liefde voor theater deze tentoonstelling voor zo een icoon als het Fakkeltheater heb mogen maken. Bedankt Sam en het hele team en alle mensen die ik heb mogen portretteren." Naar aanleiding van de 65e verjaardag van het Fakkeltheater maakte kunstenaar Jan Scheirs 30 unieke portretten van bekende en minder bekende artiesten die veel betekenen voor het Fakkeltheater. De portretten hangen tot 31 januari 2022 in de traphal van de Rode Zaal.

Kunstenaar Jan Scheirs en directeur Sam Verhoeven geven op 10 november 2021 om 15u00 een exclusieve begeleide toer. Zij geven tekst en uitleg bij de 30 portretten. Het publiek ontvangt tevens een souvenirbrochure en een glaasje bubbels. Tickets kosten € 10,00 (inclusief boekje en glaasje) en zijn te verkrijgbaar via: www.fakkeltheater.bE