Frituur Ria neemt na 58 jaar afscheid van Koewacht op 88 jarige leeftijd

De Koewacht zal nooit meer de Koewacht zijn na vanavond. Een groot dorpsfiguur neemt na 58 jaar op 88 jarige leeftijd afscheid van haar alom gekende frituur op de grens Nederlands Koewacht - Steken en Moerbeke. Ria die reeds 58 jaar op haar eigen manier de frituur uitbaat zal door heel veel vaste klanten gemist worden . Ze bezorgde hen niet alleen de beste frietjes uit de regio met een curryworst , vleeskroket of stoofvlees en een grote schep mayonaise maar was ook nooit te beroerd om een babbeltje te slaan met haar klanten . Waren het nu vaste klanten of ikzelf die af en toe eens passeerde als ik in de regio was steeds was ze even vriendelijk .

Foto's copyright ERM

Ria deed haar frituur met hart en ziel en de laatste jaren kreeg ze dan ook veel hulp van haar charmante kleindochter Iris die steeds met de glimlach haar oma bijstond . Het waren twee handen op een buik die we vanavond voor het laatst aan het werk zullen zien . En dat Ria graag gezien werd stond gisteren avond buiten kijf als je zag hoeveel vaste klanten voor een allerlaatste keer op bezoek kwamen om hun portie friet af te halen. Sommigen overwogen zelfs om vandaag nog eens langs te gaan alleen al voor de gezelligheid en de lekkere frietjes .Sommige van die vaste klanten hadden dan ook een kleine attentie bij en dit deed Ria toch iets . Het was mooi om te zien hoe ze met de glimlach op haar voorlaatste dag de klanten bediende. Zelden zoveel frituur liefde gezien die we vanaf morgen met velen zullen moeten missen.

We vroegen haar of ze de frituur niet zou missen na al die jaren en toen werd het even stil. Pas toen kleindochter Iris zei van wel kwam Ria toch even los met een krop in de keel en zei , mijn vaste klanten waar ik wekelijks een babbeltje mee kon doen zal ik wel missen maar ik ga toch genieten van mijn welverdiende rust in Hulst. Ook voor vaste klant Eric Dhollander zal het wennen worden nu zijn vaste frituur ermee ophoud . Met hem bezocht ik af en toe eens frituur Ria en het was er altijd gezellig en daardoor was ik ook niet verwonderd dat de klanten gisterenavond zonder morren anderhalf uur stonden aan te schuiven om toch maar hun portie friet in de alom gekende puntzakjes te kunnen verorberen .

Meestal als ze te lang moeten wachten stappen de mensen op maar bij Ria is niks minder waar en staan ze met plezier te wachten om het puntzakje af te halen . Hetgeen nogmaals bewijst hoe graag Ria gezien was  op de Koewacht en omstreken. Binnen afzienbare tijd gaan velen de nostalgische jaren met Ria koesteren en als ze aan haar zullen denken gaan ze beginnen watertanden om haar lekkere frietjes die ze missen met een gezellig babbeltje.

Hoe gezellig kan het laatste weekend zijn

We wensen Ria nog vele mooie jaren om van haar welverdiende rust te genieten en hopelijk mag ze af en toe eens een vaste klant verwelkomen in Hulst waar zeker nog een gezellig babbeltje zal gesproken worden .Doe ons nog een groot plezier en kom vandaag in de late namiddag rond 16u45 nog eens af naar de Koewacht om Ria een fantastisch afscheid te geven welk ze nooit zal vergeten en jullie eeuwig dankbaar zal voor zijn. Ik zou zeggen Ria geniet er met volle teugen van hetgeen je van harte verdiend na al die jaren die je te dienste stond om de vele klanten met de glimlach en kwinkslag te bedienen. De Koewacht zal nooit meer de Koewacht zijn als voorheen.

Dit frituur neemt binnenkort afscheid van Koewacht om in een Frietmuseum in België plaats te nemen regio Brussel.