Postbode Rudi Maenhout uit Eeklo maakt kalender tvv het kinderkankerfonds UZ Gent met dames van postronde

Door de covid 19 maatregelen kon dit jaar de ERM kalendervoorstelling met hapje en drankje niet plaats vinden. Vandaar moest postbode Rudi even creatief zijn en werd ieder kalender model thuis aan de voordeur bezocht om hun kalender te overhandigen . Rudi met een mondmasker op en volgens de corona maatregelen op veilige afstand werd ieder model met hun kalenderfoto gefotografeerd . Hetgeen een leuke kalendereditie moest worden werd door covid 19 in de kiem gesmoord . Als postbode te Lievegem deelgemeente Lovendegem had Rudi zich voorgenomen om dit jaar een kalender te shooten met dames die op zijn postronde , krantenronde of pakjesronde woonden of gewoond hebben.

Foto's copyright ERM

Zijn loopbaan startte bij bpost op 1 mei 1993 te Knokke Heist . Vandaar vertrok Rudi richting Stekene op 1 februari 1995 tot 28 februari 1998 . Ginds beleefde Rudi zijn mooiste jaren en na al die jaren wordt hij er nog steeds herkend als hij de gemeente Stekene bezoekt voor een wielerwedstrijd of een actie voor kom op tegen kanker waar hij 10 jaar een helpende hand was voor het supportersfeest van renner Kristof Dhollander welk de opbrengst schonk aan kom op tegen kanker . Dit schept een vriendschapsband voor het leven vandaar dat hij op mijn ERM kalender ook drie dames van Stekene heeft staan . Namelijk Carolien en Leen Dhollander de zussen van renner Kristof Dhollander en zijn vriendin Kimberly Luyts .

              

              

Vandaar vertrok Rudi op 1 maart 1998 naar Lovendegem waar hij nog steeds dienst doe ook al werd er door de bpost fusies een omzwerving gemaakt via Evergem naar Waarschoot waar ze nu gehuisvest zitten. Ook de rondes veranderden om de haverklap via de geo routes vandaar dat Rudi ook even op Ertvelde een krantenronde had en met Ellen Bogaert ook een geschikt kalendermodel had . Zij stond al meermaals op de kalender.

              

Op zijn pakjesronde te Lovendegem kon hij met Michelle Qui uitbaatster frituur ’ T Brochetje en Eveline Cours nog twee toppers strikken. Met Kim Hermans en Leen Stas welk tot onlangs op zijn ronde woonden maar door herschikking van de rondes niet meer tot zijn ronde behoren had hij nog twee toppers voor de kalender. Kim kent hij ondertussen bijna 20 jaar mede doordat ze ooit aan een missverkiezing deelnam en ook al eens meewerkte aan zijn ERM kalender met dames die een link hadden met topsport. Voor Leen was het een vuurdoop maar ook een zeer gezellige samenwerking . Beiden hun ouders wonen nog steeds op zijn postronde.

              

Met Nicky Jonniau welk reeds al enkele jaren als jobstudent bij bpost werkt en ook op zijn ronde woont had hij ook een zeer fijne samenwerking ook al werd ze voor de leeuwen gegooid . Tenslotte zijn twee coverdames namelijk Dominique De Baets die reeds voor de tweede maal aan zijn ERM kalender meewerkt en waar hij ondertussen na al die jaren als postbode een goede vriendschaps en vertrouwensband mee heeft en welk ook in de zorgsector werkt . Met Laure Heiremans wist Rudi nog een topper aan de kalender toe te voegen ook al was het haar vuurdoop het werd een zeer gezellige samenwerking . Ook al had hij haar nog niet veel gezien op ronde mede dankzij de vraag via de mama vond ze het leuk en een eer om aan dit project mee te werken .

              

De meeste shoots vonden plaats in spookstad Doel tussen half juli en september , en ook enkele in Lovendegem. Een twaalfde model welk ging meewerken liet niks meer van zich horen vandaar maar elf dames op de kalender waardoor de jongste van de dames Laure Heiremans met 2 foto’s op de kalender staat Wellicht heb ik dames over het hoofd gezien niet wetende dat ze interesse hadden om mee te werken maar die kunnen me altijd aanspreken op ronde en wie weet past het bij een volgende gelegenheid om hieraan mee te werken . Het was alvast een leuke uitdaging om een kalender te maken tvv het kinderkankerfonds UZ Gent met dames die ik tijdens mijn nog lopende loopbaan als facteur tegen kwam op ronde . Ik ben hen heel dankbaar dat ze me het vertrouwen gaven om aan dit prachtig project mee te werken . Jullie zijn mama’s of dochters met het hart op de juiste plaats welk me zeker mogen aanspreken in moeilijke tijden.

              

De kalendermodellen ; Cover en maand Februari Dominique De Baets Cover en de maanden Maart en Juli Laure Heiremans , Maand Januari Kimberly Luyts Maand April Ellen Bogaert , Maand Mei Michelle Qui , Maand Juni Eveline Cours Maand Augustus Leen Dhollander , Maand September Leen Stas , Maand Oktober Carolien Dhollander , Maand November Kim Hermans , Maand December Nicky Jonniau , De ERM kalender 2021 tvv het kinderkankerfonds UZ Gent is enkel te koop aan 8 euro in België. Met verzendkosten 10 euro . Je kan storten op rekening nummer Maenhout Rudi BE20 0003 4296 8556 BIC BPOTBEB1 met vermelding aantal