Winnares Ethias Cross Maldegem Annemarie Worst aan het woord

De zilveren medaille winnares van het afgelopen WK veldrijden Annemarie Worst kon met de overwinning te Maldegem een pleister op de opgelopen wonde leggen . Worst was uitermate tevreden dat ze na het debacle op het wk terug kon aanknopen met de overwinning. Het is altijd leuk om winnend af te sluiten na een wedstrijd. Bij haar derde deelname aan de parkcross kon ze eindelijk de overwinning behalen op een schitterend parcour verklaarde ze na de wedstrijd . Het is hier altijd leuk crossen met een fantastisch publiek en dat maakt het zo fijn om hier telkens naartoe te komen .

 Foto's copyright Rudi Maenhout

Ook het parcour is mooi uitgestippeld met alles wat een cross parcour moet hebben . Het was een snelle en harde wedstrijd maar ik ben heel tevreden om het zegevierend te kunnen afsluiten nadat de vorige edities Marianne Vos en Denise Betsema me te vlug afwaren . Na het wk was het even balen dat je na een sterke en fantastische wedstrijd in de laatste rechte lijn geklopt wordt voor de wereldtitel waar je een seizoen lang naar uitkeek . Had ik echt niet verwacht en dan is het echt zuur om er zo kort bij te zijn . Op het moment zelf is het balen maar ik gun het Ceylin van harte aangezien we beiden toch de meeste cyclocrossen gedomineerd hebben dit seizoen. Heb er een paar dagen niet goed van geweest maar gelukkig had ik hier in Maldegem terug snel een wedstrijd voor ogen maar de ontgoocheling zal toch nog wel eventjes nazinderen de laatste weken van het crossseizoen . Hopelijk kan ik er nog enkele winnen om het seizoen alsnog op een vrolijke manier te kunnen afsluiten . Wat het zal worden met de toekomstige wegploeg waar ze mee bezig zijn voor deze zomer is het nog even koffie dik kijken maar we zien wel wat het zal worden.

Het zal alvast leuk zijn om met al die meiden uit het crosswereldje in een ploeg te zitten tijdens het weg wielrennen ter voorbereiding van het nieuwe crossseizoen . We worden er alleen maar sterker en beter van .Ook met de eindzege in de wereldbeker ben ik heel blij hetgeen toch aantoont dat we een sterk seizoen er hebben opzitten maar een wereldtitel had nog mooier geweest aangezien je er een gans seizoen mag mee starten . Hopelijk lukt het de komende jaren wel eens om deze prachtige trui te bemachtigen ook al zal het niet makkelijk zijn met al die sterke Nederlandse meiden in het veld