Velofolies lokt terug duizenden bezoekers tijdens jaarlijkse fietsbeurs in de Kortrijkse Xpo hallen met heel wat bekend wielervolk

Afgelopen weekend kon je in de Xpo hallen te Kortrijk op de koppen lopen tijdens het dertiende Velofollies. De organisatie van de Belgische fietsbeurs mocht met meer dan veertig duizend bezoekers heel tevreden zijn. Ondanks dat Bradley Wiggings zijn kat stuurde en de organisator met zijn vips een kater bezorgde en Carl Vanieuwkerke er voor spek en bonen bijzat. Voor het tweede jaar op rij hadden ze 1 bezoeker per vierkante meter hetgeen nog maar eens bewijst dat de fietsbeurs leeft bij het publiek. Is het niet om alle nieuwe snufjes te ontdekken dan zeker voor de randanimatie met oa interviews met renners en ex renners , de verschillende ploegvoorstellingen en de meet& greet met verschillende renners.

 foto's copyright ERM

Het bezoekersaantal is alvast een Europees record en daar is organisator Pieter Desmet met reden fier op. Dit is een flinke opsteker voor het nieuwe wielerseizoen welk voor de deur staat. De realisatie is mede dankzij het enthousiasme en de gedrevenheid van de vele standhouders. Het klinkt misschien cliché maar wanneer we dit jaar doorheen de hallen wandelden viel ons op dat tal van exposanten opnieuw zwaar hadden geïnvesteerd in hun standruimte. Meer dan ooit beseffen zij dat Velofollies hét uitstalraam is geworden van de Belgische fietssector en dat ze bovendien steeds meer bezoekers vanuit onze buurlanden weten te overtuigen om naar dit 3-daags fietsevenement af te zakken”. Het publiek smaakt dan ook al de geleverde inspanningen om tot een topbeurs te komen. De bezoekers zijn dan ook zeer tevreden over de informatie die ze ontvangen van de standhouders. De lat ligt steeds hoger om iedereen tevreden te stellen en met die reden zijn er al verschillende exposanten ingeschreven voor een 15de editie. Ook ondergetekende kon genieten van deze prachtige fietsbeurs en kwam heel wat bekend volk tegen waaronder John en Davy Geirland uit Adegem. De alom gekende sympathieke ex veldrijders waren er aanwezig met Mario Willems en Eddy Van Laere.. Ze keken dan ook vol bewondering naar de nieuwste snufjes in het fietswereldje. Niet meer te vergelijken met de racefietsen van in hun tijd.

 

Deze heren zijn ook nooit te beroerd om er een heerlijke babbel mee te hebben.

 

Ook fietsenmaker Kristof Dhollander was van de partij om de nieuwe snufjes te ontdekken. Verder zagen we ook verschillende renners zoals , Jelle Wallays , Pieter Serry , Eli Iserbyt , Stan De Wulf welk meer dan hun handen vol hadden voor een foto of een handtekening. Ex renners zoals Sven Nys was er aanwezig met zijn bed& breakfest en kon ook op heel wat belangstelling rekenen.

 

Daarnast zagen we van vrijdag tot zondag ook nog Roland Liboton , Johan Museeuw ,Nico Mattan , Eric Leman , Eric Vanderaerden , Ludo Diericksen , Sven Vanthourenhout , José De Cauwer , Fabian Cancellara en nog vele anderen. Ook zij werden regelmatig aangesproken voor een foto of handtekening. Net als ex triatlete Sofie Goos.

 

De stand van Morgan Blue welk produkten verdeelt om de fiets te onderhouden had ook heel wat belangstelling al was het maar om naar de gebodypainte dames te kijken welk op de stand stonden. Maar toch waren we speciaal voor Cameron Vandenbroucke naar Kortrijk afgereisd om haar te volgen tijdens de beurs op vrijdag. Cameron had er immers een meet&greet waarvoor er heel wat volk naar de stand van Tacx was gekomen.. Het was alvast een leuke ontmoeting met haar en mamie Chantal Vanruymbeke welk we al een tijdje niet meer gezien te hadden. En ze genoot van de belangstelling voor haar persoon als renster en ging dan ook graag met iedereen die het wenste op de foto. Ook Jeroen Denaeghel was aanwezig op de stand van wielerboeken Bahamontes.

En zo konden we een geslaagde Velofollies afsluiten