Laurens Sweeck best tevreden over zijn seizoen

Na de verkenning van het parcour spraken we Laurens Sweeck even aan met de vraag of we na de wedstrijd even mochten langskomen voor een kort interview . Het spontane antwoord was kom maar langs maar het kan ook tijdens de opwarming voor de wedstrijd. Toch liever na de wedstrijd was ons antwoord dan kan je u rustig voorbereiden . Ok bedankt en tot straks na de wedstrijd zei Laurens. Het relais kan je hier lezen.

  Foto's copyright Rudi Maenhout

Tevreden over je wedstrijd vandaag? Op zich wel maar het was moeilijk om een tegen allen te strijden. Heb veel gegeven en op het einde was het bobijntje af waardoor Michael de wedstrijd kon winnen na hun ploegenspel. Toch kan ik tevreden terug blikken op mijn wedstrijd ook al had ik graag mijn zege van vorig jaar verlengd. Wat doet het met jou om de wereldbeker op je palmares te zetten ?. Daar ben ik best wel fier op om deze wereldbeker na 14 wedstrijden te kunnen winnen. Heb ze ook allemaal betwist met twee wereldbeker dag winsten. Is voor het eerst dat ik hem kon winnen en daar heb je niet ieder jaar kans van. Dus moet je het grijpen als die kans er is. Het is een pleister op de wonde na het mislopen van de Belgische titel. Tevreden met je overstap naar Crelan Fristads ? Heel tevreden aangezien ik nu meer mijn ding kan doen . Het was een bevrijding om andere lucht op te zoeken en dat zie je ook aan mijn prestaties en het is ook beter voor de cross. Heb terug het plezier gevonden in de cross.

Was je tevreden over je wk of kon het beter naar jou mening ? Had een mindere dag en dan moet je tevreden zijn met een achtste plaats. Op voorhand had ik er meer van verwacht maar het tempo lag zo hoog door Mathieu en Wout dat je in het beste geval voor brons kon rijden. En dat lukt dan ook niet als je benen niet 100% aanvoelen maar het is wat het is . Was wel leuk rijden tussen die massa van toeschouwers op een prachtig parcour. Het is je sterkste winter tot heden wat hoop je nog te verbeteren naar volgend seizoen toe ? Het is zeker mijn beste tot heden en ik was ook super gemotiveerd om goed te presteren voor mijn nieuwe ploeg Crelan Fristads die ik toch de wereldbeker heb kunnen schenken. Heb er ook gans het seizoen er gestaan en ik hoop dat volgend seizoen ook te doen met hopelijk nog enkele podia en overwinningen meer. Wat is het verschil met Mathieu en Wout erbij in de cross ? De koers verloopt heel anders en de snelheid ligt ook veel hoger. Voor ons is het dan koers in de koers om op het podium te geraken. Maar het is natuurlijk goed voor de cross dat zij ook aan de start staan ook al zijn ze een maatje te groot voor ons. Dus moeten we de kansen benutten als zij er niet zijn. En het is leuk om met hen te mogen crossen.

Hoe ziet er jou kalender nog uit voor de rest van het seizoen? Ik rij nog alle crossen en hoop er nog enkele overwinningen aan toe te voegen. Wat ontbreekt er nog om je carrière volledig geslaagd te noemen ? Een wereldtitel zou natuurlijk de kers op de taart zijn ook al zal dit niet evident zijn met Mathieu , Wout of Tom aan de start. Maar je weet nooit als ik eens een parcour op maat voorgeschoteld krijg dat het toch eens lukt. Nog eens Belgisch kampioen worden zou ook leuk zijn en er mag nog altijd een wereldbeker of andere eindzege in een klassement bijkomen . Hoop ook nog verschillende klassement crossen te winnen. We zien wel de komende jaren wat er ons nog te wachten staat.

Laurens bedankt om even tijd te maken en nog veel succes de komende crossen waarop ie antwoord graag gedaan en bedankt.