Inge Van der Heijden kijkt tevreden terug op haar crossseizoen

Na de Augustijn parkcross in Maldegem hadden we een leuk interview met ex beloften wereldkampioen veldrijden Inge Van der Heijden net voor ze huiswaarts ging.

  Foto's copyright Rudi Maenhout

Wat vond je van het parcour en je wedstrijd vandaag ? Een mooi rondje al was het iets anders dan 3 jaar geleden toen ik tweede werd . Het ging vrij goed tot ik teveel fouten begon te maken waardoor ik telkens moest achtervolgen. Door die kleine foutjes kwam ik net tekort om mee te spelen voor de overwinning of het podium hetgeen best jammer was. Welke wedstrijden staan er nog op het programma ? Enkel nog Middelkerke om vervolgens wat rust te nemen vooraleer we het wegseizoen gaan voorbereiden. Een wegseizoen waar ik ook terug stappen wil zetten in de iets lastigere koersen aangezien ik redelijk goed bergop kan. Je hebt er een goed crossseizoen opzitten na een paar mindere jaren vanwaar die ontbolsterring ? Ja ik ben niet zo snel naar de wereldtop doorgestoten zoals enkele landgenoten na mijn wereldtitel bij de beloften. Gelukkig zet ik jaar na jaar stappen en daar ben ik heel blij mee dat het nu zo een goed seizoen was. Maar ik hoop in de toekomst toch wat meer op het podia te staan en mee te doen voor de overwinning.

Is de grote concurrentie in Nederland een motivatie om beter te presteren ? Zeker en vast en zo maken we elkaar ook sterker en dat is wel leuk natuurlijk. De Nederlandse wielerfederatie steek ook veel tijd in groepstrainingen waardoor we regelmatig in groep trainen en zo elkaar naar een hoger niveau tillen. Dit is ook de reden dat we er momenteel wat bovenuit steken op de concurrentie in de wedstrijden Was je tevreden van je wk in Hoogerheide voor eigen publiek met een 7de plaats ? Vooraf had ik getekend voor een top tien plaats. Had een vrij goeie dag en was best wel tevreden met mijn 7de plaats. Dit nadat ik lang in de running was voor de zesde plaats met Anne Marie Worst en Denise Betsema. Het parcour lag er behoorlijk zwaar bij na de lichte regenval maar het was genieten met al dat publiek. En daarvoor doe je het toch. Naar volgend seizoen toe wat hoop je nog te verbeteren ? Als ik een seizoen heb zoals dit jaar zal ik al heel tevreden zijn maar ik hoop zoals eerder gezegd wat meer podium plaatsen te behalen met af en toe een overwinning. Ik hoop ook sterker uit het wegseizoen te komen waardoor ik langer kan wedijveren voor de overwinning of podiumplaats. Hetgeen niet makkelijk zal zijn met alle Nederlandse toppers in het veld.

Je was al wereldkampioene bij de beloften hoop je ook nog op wereldtitel bij de dames elite ? Dat zou natuurlijk de kers op de taart zijn maar met de grote concurrentie in Nederland zal het niet makkelijk worden de komende jaren. Er zullen zich wellicht weinig kansen voordoen maar als we de kans krijgen grijpen we deze met beide handen. Het komend wegseizoen staat er ook een grote ronde op het programma indien wel naar welke gaat jou voorkeur ? Indien ik de keus krijg van de ploegleiding dan zou ik opteren voor de Giro boven de tour . Ik rij redelijk goed bergop en denk dat ik me daar meer zou kunnen uitleven maar de beslissing ligt nog altijd bij de ploegleiding en we horen het wel of ze op me rekenen of niet.

Inge alvast veel succes het komend wegseizoen en bedankt om even tijd te nemen. Waarop ze antwoord graag gedaan en dankjewel.