Denise Betsema blikt tevreden terug op haar wedstrijd te Maldegem maar iets minder over haar seizoen

Twee weken terug na de wedstrijd in de augustijn parkcross te Maldegem hadden we een kort gesprekje met Denise Betsema.

  Foto's copyright Rudi Maenhout

Wat vond je van je wedstrijd vandaag ? Ben heel tevreden vandaag met mijn prestatie op deze mooie omloop hier in het park . Een wedstrijd die ik graag betwist en ook al eens kon winnen een paar jaar terug. Het was best spannend vandaag met vier strijden voor een podiumplaats. Het werd een snelle wedstrijd en ik ben heel tevreden met mijn podiumplaats. Wat hoop je de komende wedstrijden nog te presteren ? Vooral nog veel plezier beleven tijdens mijn wedstrijden en hopelijk kan ik er nog eentje winnen en enkele podiumplaatsen behalen. Dat zou best leuk zijn om mijn seizoen af te sluiten en we gaan ervoor. Hoe beleef je de dominantie van Fem , Puck en Shirin dit seizoen ? Euhm zij tillen het wedstrijdgebeuren naar een veel hoger niveau en dat is wel even aanpassen. Het tempo ligt van in het begin veel hoger dan vorige jaren maar het is wel genieten om hen bezig te zien. Hetgeen het er voor ons niet makkelijker op maakt om een cross te winnen of het podium te behalen. Maar het is wel goed voor onze sport om zo meer aandacht te krijgen.

Naar volgend seizoen toe wat hoop je te verbeteren ? We blijven hard trainen om zo dicht mogelijk bij de jonge toppers van Nederland te blijven. Het was wel even wennen met de nieuwe trainingsmethode van de ploeg maar we geloven erin na de aanpassingsperiode dat het volgend seizoen beter zal verlopen dan dit jaar. Nu had ik een dipje in de decembermaand en dit hoop ik volgend seizoen weg te werken met harde trainingsarbeid en voldoende rust. Het blijft topsport en niet ieder jaar loopt het vlekkeloos. Was je tevreden van je wk voor het thuispubliek in Hoogerheide? Achteraf kan ik tevreden terug kijken op mijn wedstrijd. Lang in strijd geweest voor de zesde plaats met Anne Marie en Inge maar uiteindelijk achtste. Denk niet dat er meer inzat ook al hoop je op meer. Ze waren gewoon te sterk en dat moet je wel tevreden zijn.

Ben je tevreden over jou seizoen en wat kan er nog beter? Tot aan mijn dipje was ik doorgaans tevreden maar het is zo moeilijk met Fem , Puck en Shirin om te strijden voor de overwinning. Zij hebben zo een grote stap voorwaarts gemaakt dat het voor ons moeilijk is om een podium plaats te behalen als zij aan de start staan. We hopen volgend seizoen wat meer podia te halen en hopelijk ook wat meer winst want daarvoor doe je het toch . Ga me alvast goed voorbereiden. Denise alvast bedankt om even tijd te maken en veel succes de komende crossen. Waarop ze antwoord graag gedaan en dankjewel.