Anne Marie Worst de sterkste in de Augustijn Parkcross Maldegem

Vorige week woensdag vond de jaarlijkse parkcross plaats in Maldegem. De traditionele tv cross is verdwenen en noemt momenteel de augustijn parkcross. Ook al waren de wereldkampioenen niet aanwezig kregen we toch schitterende wedstrijden voorgeschoteld en kregen de ruim 4000 toeschouwers waar voor hun geld. Dit met zowel bij de heren als dames elite strijd voor de overwinning tot in de laatste hectometers. Een promotie voor het veldrijden.

 Foto's copyright Rudi Maenhout

Bij de dames elite wist Anne Marie Worst voor het derde jaar op rij de wedstrijd naar haar hand te zetten in de slotronde voor Bakker , Betsema en Van der Heijden. Na de wedstrijd hadden we een kort gesprekje met oa de winnares Worst , Betsema en Van der Heijden. Het interview met Betsema en Van der Heijden houden we voor volgende week en laten we nu de winnares even aan het woord.

We vroegen haar met welk gevoel ze naar Maldegem kwam ?

Dit is een rondje welk me heel goed ligt en dan kom je natuurlijk heel gemotiveerd naar de wedstrijd toe wetende dat je de twee vorige edities winnend hebt afgesloten. En dan hoop je de triple natuurlijk rond te maken . Het parcour was wel iets veranderd sedert de vorige edities maar was toch vrij mooi uitgetekend.

Hoe verliep je wedstrijd vandaag ?

Ondanks mijn goed gevoel verliep de wedstrijd toch niet naar behoren in de beginfase . Na een goeie start waarin ik met ploeggenote Van der Heijden en Bakker de wedstrijd in handen namen werd ik even uit het lood geslagen. Door een val in een van de zandstroken was het direct terug achtervolgen op de koplopers . Hetgeen toch een rondje of twee duurde vooraleer ik terug aansluiting kreeg. In de laatste ronde kon ik gelukkig een klein gaatje slaan en het zegegebaar maken .

Hoeveel deugd deed deze overwinning na al je miserie dit crossseizoen ?

Enorm veel deugd na al die maanden zonder overwinning . Het seizoen was nochtans goed begonnen maar dan kwam die knieblessure waar ik nog steeds last van heb. Ook al waren de jonge toppers uit Nederland hier niet aan de start het heeft je toch een enorme boost om nog eens met de zegebloemen huiswaarts te kunnen en daarvoor doet je het toch.

Hoe kijk je terug op jou crossseizoen ?

Niet echt gelukkig door mijn knieblessure hetgeen mij toch enkele wedstrijden heeft gekost welk ik heel graag zou betwisten. En als je moeilijk van die blessure verlost geraakt motiveert dit ook niet echt. Daardoor kon ik ook niet echt naar de kampioenschappen pieken voor een mooi resultaat en kwam ik nooit echt in de running voor een podiumplaats. En dat is best frustrerend. Maar toch gelukkig dat ik hier in Maldegem de zege kon pakken hetgeen me terug moed geeft voor de komende crossen tot het einde van het seizoen.

Welke wedstrijden staan er nog op het programma ?

Normaal rijd ik nog alle crossen en hoop ik toch nog enkele podia plaatsen te behalen en liefst ook nog enkele overwinningen om met een goed gevoel alsnog het seizoen af te sluiten.

Bedankt om even tijd te nemen en nog veel succes de komende crossen.

Dankjewel en graag gedaan