Fem Van Empel net te sterk voor Ceylin Alvarado te Lille

Met Ceylin Alvarado in topconditie had wereldkampioene Fem Van Empel het niet makkelijk om de wedstrijd naar haar hand te zetten in de X020 trofee te  Lille. Het was wachten tot een klein foutje in de laatste ronde van  Alvarado om haar af te schudden. Het aanwezige publiek kreeg een fantastische wedstrijd te zien met spanning van begin tot einde.

 Foto's copyright ERM

Elke renster maakte wel eens een stuurfoutje dat werd afgestraft en dit mocht Worst ook ondervinden toen ze enkele ronden van het einde tegen de vlakte ging. Brand kende een mindere dag en was steeds op achtervolgen aangewezen om haar klassement te verdedigen. Toch verloor ze op Alvarado 50" met de bonificatie seconden meegerekend maar werd wel vierde in de uitslag.

Komende zondag zal ze het niet onder de markt krijgen om haar tweede plaats veilig te stellen tegenover Ceylin Alvarado die genaderd is tot op 17" van Brand. En dit op een omloop die Alvarado gegoten ligt in Brussel mogen we terug een wedstrijd op het scherp van de snede verwachten.

Alvarado blijkt net te laat de topconditie te pakken te hebben maar kan binnenkort wel met een goed gevoel het seizoen afsluiten. Hetgeen toch altijd een voordeel is naar volgend seizoen toe. Ze kan in de X20 trofee nog een gooi doen naar de tweede plaats en in het beste geval kan ze misschien ook nog winnen ook al is de achterstand iets meer dan 2' op wereldkampioene Fem Van Empel