Anne Marie Worst wint voor derde jaar op rij de parkcross van Maldegem

Anne Marie Worst heeft iets met de parkcross van Maldegem namelijk ieder jaar strijd ze mee voor de overwinning en nu was het niet anders. Van bij de start zat Worst in de voorste gelederen met Van der Heijden , Verdonschot , Bakker , Betsema om er maar enkele te noemen.

 Foto's copyright ERM

Veel afscheiding kwam er niet en vooraan was het om beurt om eens een aanval te plaatsen maar telkens kon er geen definitieve afscheiding genomen worden. Voor Worst werd het nog een dubbeltje op zijn kant nadat ze in een van de zandstroken in een bochtje onderuit ging . Toch wist ze na een achtervolging terug aansluiting met de koplopers te forceren om vervolgens in de voorlaatste ronde het heft in handen te nemen en een kleine voorsprong uit te bouwen die nooit meer dan 7 seconden bedroeg.

Een voorsprong die ze kon behouden om uiteindelijk uitbollend met een vijftal seconden voorsprong haar derde zege op rij te Maldegem te behalen. Bakker werd tweede voor Betsema en Van der Heijden moest tevreden zijn met een vierde plaats na een schitterende wedstrijd.

Eerste Belgische was Verdonschot met een vijfde plaats en de Maldegemse Lotte Baele werd knap elfde.