Mathieu Van der Poel pakt zijn vijfde wereldtitel na een thriller van een wedstrijd

We wisten al op voorhand dat het voor de wereldtitel zou gaan tussen Van der Poel en Van Aert  en zo geschiedde het ook. Vanaf de eerste ronde wisten ze zich al af te scheiden van de rest van het deelnemersveld . Wat Van der Poel ook probeerde hij kreeg er Van Aert niet af en zo kregen we een spannende tweestrijd tot het einde van de wedstrijd. Een spurt met twee zat er aan te komen voor de wereldtitel .

 Foto's copyright ERM

Van der Poel drong Van Aert de leiderspositie op in aanloop naar de balkjes en daar verkeek Van Aert zich volledig op. Denkende dat Van der Poel daar een versnelling zou plaatsen bleef Van der Poel gewoon in het wiel zitten om als tweede in het wiel van Van Aert de sprint voor de wereldtitel te kunnen inzetten . Vijf jaar terug werd Van der Poel immers Nederlands kampioen op de weg op dezelfde aankomststrook wat hem nog meer vertrouwen gaf in de eindspurt. Na de trap en afdaling werd de laatste bocht genomen en daarin liet Van Aert zich duidelijk verrassen door Van der Poel 

Na wat getreuzel zette Van der Poel zeer explosief aan en nam direct enkele fietslengtes welk Van Aert niet meer kon goed maken. Meteen goed voor zijn vijfde wereldtitel veldrijden bij de profs. Voor iedere wielerliefhebber was het van begin tot einde genieten van deze twee toppers.

Ben je nu fan van de een of ander het was een strijd op het allerhoogste niveau en daar mogen we alleen maar dankbaar voor zijn dat we dit mogen meemaken. Uiteindelijk wist Iserbyt de derde plaats binnen te halen voor Van der Haar.