Shirin van Anrooij maakt favorietenrol waar en is wereldkampioen U23

Shirin van Anrooij die deze winter de doorbraak aan de wereldtop forceerde met enkele spraakmakende overwinningen op het hoogste niveau startte uiteraard als grote favoriete in deze titelstrijd bij de dames U23. Shirin wou graag afscheid nemen van de beloften categorie met de regenboogtrui nadat ze deze prachtige trui ook al eens bij de junioren won. De grootste tegenstand mocht ze verwachten van ex juniore wereldkampioene Backstedt en de Luxemburgse Schreiber.

 Foto's copyright ERM

van Anrooij die een mindere start nam maar aan het einde van de eerste ronde aan de leiding reed met Backstedt in het wiel nam vanaf dan het heft volledig in handen . Het was vrij snel duidelijk dat ze in een zeer goeie flow zat en Backstedt alle zeilen moest verzetten om het wiel te houden tot de veer brak. Shirin reed vervolgens seconde per seconde weg van Zoë op weg naar haar zuur verdiende wereldtitel bij de U23.                                                                             

Een mooier geschenk kon Shirin zichzelf niet geven op haar 21ste verjaardag. Shirin van Anrooij is niet alleen een toprenster maar ook nog eens een dame met brains die weet wat ze wil. Ook al zien we haar dit seizoen niet meer in de wereldtrui hij zal toch mooi ingekaderd hangen op de thuisbasis aangezien ze nu even rust neemt om vervolgens het wegseizoen voor te bereiden om daar ook mooie prestaties neer te zetten. Backstedt werd op 33"" prachtig tweede als eerstejaars belofte en het brons ging verrassend naar Zemanova op anderhalve minuut van winnares van Anrooij.