Fem Van Empel een klasse te sterk en pakt haar eerste wereldtitel bij de dames elite

De vraag voor de start was wie zal Fem Van Empel van de wereldtitel houden en daarbij stootten we op een naam Puck Pieterse . Als outsiders werden Brand en Alvarado genoemd twee ex wereldkampioenen die graag een tweede wereldtitel aan hun palmares wilden voegen. Vooraan hadden we al snel vier leiders met Van Empel , Pieterse ,Brand en Persico. Alvarado kon net niet aanpikken en zou voor de rest van de wedstrijd in strijd zijn voor de vierde of vijfde plaats .

 Foto's copyright ERM

We kregen een fantastische wedstrijd waarin Van Empel na een slipper van Pieterse de wedstrijd naar haar hand zette . Na de slechte start en de slipper kon Pieterse het verschil niet meer goed maken nadat ze na de start al een cartouche verschoten had om vooraan aan te pikken. Van Empel reed steeds verder weg en Pieterse streed voor haar tweede plaats. Brand hand ondertussen Persico over de boeg gegooid en streed voor de bronzen medaille.

Persico werd door Alvarado bijgehaald maar laatstgenoemde kon Persico niet lossen wat ze ook probeerde. De Italiaanse bleek net iets te sterk en snel voor de vierde plaats. Worst won het pleit voor de zesde plaats na een onderonsje met Van der Heijden en Betsema .

Een strijd die toch enkele rondjes duurde. Negende werd de Canadese Rochette voor de Franse Clauzel. De Belgische dames eindigden na een strijdvaardige race respectievelijk op 13 Norbert Riberolle : 14 Franck en 15 Verdonschot.