Thibau Nys heer en meester tijdens WK en verdiend wereldkampioen bij de U 23

Vandaag was favoriet Thibau Nys heer en meester tijdens het wk veldrijden te Hoogerheide. Van bij de start nam ie het heft in handen en reed vanaf de tweede ronde al van de rest weg om met kleine voorsprong . Een voorsprong die stelsematig vergrootte naargelang de wedstrijd duurde. Emiel Verstrynge en Witse Meeussen waren de Belgen die het dichtst bij Thibau Nys in de buurt kwamen tijdens de achtervolging.

 Foto's copyright ERM

Dit tesamen met de Nederlander Del Grosso kwamen ze tot op een paar seconden van Nys . Verstrynge verslikte in de derde ronde zich over de tweede balk en verloor jammer genoeg voeling met de kop van de wedstrijd maar door zijn strijdlust wist ie alsnog een knappe zesde plaats te behalen na een prachtige wedstrijd. Vooraan had Nys de wedstrijd goed in handen en we konden hem op geen enkele fout betrappen tijdens zijn wedstrijd . Hoe Del Grosso en Meeussen zich ook inzetten in de achtervolging het was strijden voor de zilveren medaille . Nys die de teugels wat los liet vanaf de voorlaatste ronde controleerde de wedstrijd en werd dan ook verdiend wereldkampioen bij de beloften na een demonstratie van begin tot einde. En dit als torenhoge favoriet voor de titel. Klasse om zo met de druk om te gaan hetgeen zijn vader indertijd niet onder de knie had.

De uitredende wereldkampioen Wyseure strandde op de vierde plaats nadat ie net te laat kwam aansluiten bij Del Grosso en Meeussen . Thibau Nys werd wereldkampioen met 4" voorsprong op Del Grosso en Meeussen. Wyseure werd vierde op 5" en Michels vijfde op 59" van winnaar Nys.

De top tien werd vervolledigd door Verstrynge , Belmans , Van De Putte , Janssen en Blackmore. Dockx werd 11de en Baers 15de. Voor Thibau Nys werd het zo een mooi afscheid in de beloften categorie met een wereldtitel.