Remco Evenepoel snelt naar eerste Belgische tijdrit titel bij de profs te Gavere

Topfavoriet Remco Evenepoel ( Quick-Step Alpha Vinyl ) maakte deze namiddag zijn favorietenrol waar tijdens het Belgisch kampioenschap tijdrijden te Gavere . Het is dan ook zijn eerste titel bij de profs voor de gewezen Europese kampioen tijdrijden . Remco was heel blij met zijn eerste titel waar toch iedere tijdrijder van droomt. Zijn ploegmakker Yves Lampaert had aan het eerste tussenpunt de snelste tijd een drietal seconden voor Remco maar vanaf de tweede tussentijd was het Remco die steeds verder uitliep op de concurenten .

  Foto's copyright Rudi Maenhout

Ook al was ie na anderhalve kilometer zijn drinkbus verloren liet ie zich niet uit het lood slaan en bleef gefocust op het verdere verloop van de tijdrit . Dit om met een moordend tempo de tijdrit af te haspelen . Uiteindelijk won ie met 37" voorsprong op zijn ploegmakker en uittredend kampioen Lampaert .

Remco Evenepoel legde de 34,8 km af in 40'22" of een gemiddelde van 51,7 km per uur op een golvend parcour. Derde werd thuisrijder Victor Campenaers op 1'33"" . Rune Herregodts die 2' voor Evenepoel van start ging behaalde een knappe 4de plaats op 1'55" van de nieuwe Belgische kampioen tijdrijden .Een sterke prestatie van de Waaslander.

    

Evenepoel was na zijn tijdrit ferm uitgedroogd door het vroege verlies van zijn drinkbus waardoor ie de geplande twee drinks per ronde niet kon uitvoeren en kon na de aankomst wel wat verfrissing gebruiken . Hij is dan ook superblij dat ie een jaar deze tricolore trui mag showen tijdens de komende tijdritten dit seizoen . Het was zijn vijfde tijdrit dit seizoen en zijn derde winst met ook nog eens twee tweede plaatsen.

Deze Belgische titel is dan ook al zijn tiende zege van het seizoen en zijn 32ste als prof wetende dat ie maar anderhalf jaar bij de junioren heeft gekoerst vooraleer ie overstapte naar de profs. Als Belgen mogen we fier zijn om zo een jeugdig talent te bezitten en laten we Remco aub rustig verder bouwen aan zijn carriëre zonder druk en dan gaan we er nog veel plezier aan beleven .