Lotte Kopecky maakt haar droom waar met winst in de Ronde Van Vlaanderen

De Meetjeslandse Lotte Kopecky behaalde zondag haar mooiste overwinning bij de dames elite door in de spurt de Ronde van vlaanderen op haar naam te schrijven. Nadat ze eerder al Strade Bianche had gewonnen in de sprint tegen Annemiek Van Vleuten was Lotte super gemotiveerd om aan deze Ronde deel te nemen. Als een van de beste rensters in het dames peloton maakte ze dan ook haar favorietenrol waar en won ze met groot machtsvertoon de 19de  Ronde voor dames.

Foto's copyright ERM

Tweede en derde werden repectievelijk  Van Vleuten en Chantal Van Den Broek -Blaak. Ex wereldkampioene en ploeggenote Van Den Broek -Blaak reed de laatste 10 km op kop om haar ploeggenote en Belgisch kampioene Lotte Kopecky naar haar grootste overwinning op de weg te leiden. Kopecky is pas de tweede Belgische vrouw die erin slaagt om de Ronde op haar palmares te schrijven na Grace Verbeke in 2010.

In 2020 werd Lotte al eens derde en toen ging de overwinning naar Van Den Broek - Blaak die nu haar teamgenote is. Met deze prachtige overwinning behoort ze defenitief bij de wereldtop op de weg..