Rune Herregodts start seizoen met overwinning eerste rit Ruta Del Sol

Dat Lokerennaar Rune Herregodts geen gewone was wisten we al langer dan vandaag. Ooit zagen we hem als eerstejaars belofte een wedstrijd met sprekend gemak winnen bij de elite zonder contract in De Klinge en als tweedejaars belofte derde eindigen tijdens de prof wedstrijd te Stekene waarin ie het grote werk niet schuwde . Van toen af aan zijn we Rune beginnen volgen en zagen we hem zijn wielerloopbaan uitbouwen tot waar ie nu staat..

  Foto copyright Cor Vos

Ook op de piste en in het tijdrijden kan ie zijn mannetje staan en bergop kan ie ook goed zijn plan trekken . De 23jarige student geneeskunde kan overal zijn mannetje staan en blijft zoals een kampioen beaamt met zijn voetjes op de grond. Vorig jaar eindigde hij ook al sterk met winst in Nederland waar ie de Ronde van Drenthe op zijn naam schreef. En nu twee dagen na een examen ritst ie de eerste rit in de Ruta Del Sol mee na een lange vlucht met 8 renners waaronder ploegmakker Lindsay De Vylder. Van bij de start gingen ze ervandoor om een maximale voorsprong te hebben van een kwartier. Op vijftig kilometer bedroeg de voorsprong nog zes minuten. Meteen het besef voor Rune dat ze voor de overwinning gingen strijden. Op zijn beukenwerk bleven ze met zes over die voor de overwinning gingen met anderhalve minuut voorsprong op 1,3 km van het einde. 

  Foto fanpagina Rune Herregodts

Na een harde wedstrijd beschikt Rune over snelle benen hetgeen hij gisteren dan ook toonde met een formidabel eindschot op de aankomst bergop. Hij klopte Stephen Bassett en de rest van de kopgroep makkelijk in de sprint . Meteen goed voor zijn eerste seizoenszege als renner van Sport Vlaanderen -Baloise en ook de leiderstrui en punten trui als bonus.