Lars Van der Haar is tevreden van zijn seizoen

Na de wedstrijd liepen we nog eens langs bij de Europese kampioen veldrijden Lars Van der Haar aan zijn camper voor een kort gesprekje . De altijd vriendelijke Nederlander stond ons dan ook graag te woord na zijn knappe derde plaats in de Ethias cross te Maldegem. Een heel leuk technisch parcour hier en een fantastisch publiek en daarvoor doe je het .

  Foto's copyright Rudi Maenhout

Ook al kwam ik even ten val aan de balkjes waardoor ik wat plaatsjes verloor kon ik toch sterk terug keren om alsnog derde te worden door de aanmoedegingen van het aanwezige publiek. Wat is het fijn om terug met publiek te kunnen crossen Aan het wk heb ik geen ontgoocheling over gehouden aangezien er eentje te sterk was en ik op mijn waarde ben geklopt . Toch ben ik heel tevreden over mijn seizoen met de Nederlandse en Europese titel en de wereldbeker winst in het Tabor met tal van ere plaatsen in andere crosssen.

 

Ik hoop nog tijdens mijn laatste crossen van het seizoen er nog een overwinning bij te doen om het seizoen mooi af te sluiten vooraleer ik onder het mes ga voor een knie operatie. Daarna voldoende rust nemen en ons voorbereiden op een nieuw veldritseizoen waarin ik een vervolg wil breien aan het geslaagde seizoen dit jaar .

Ik ben heel blij om terug op een hoog niveau te kunnen meestrijden na een paar mindere seizoenen