Wereldkampioen Joran Wyseure blikt tevreden terug

Na de wedstrijd mochten we aan de camper van beloften wereldkampioen Joran Wyseure langsgaan voor een kort interviewke rekening houdend met de covid maatregelen. Met ons mondmasker aan lieten we Joran zijn relaas doen .We hadden een gelukkige wereldkampioen voor ons ogen die wel nog last had van de jetlag na zijn succes in Amerika . Maar dat hoort er nu eenmaal bij wellicht. Tevens wou Joran thuisrenner Emiel Verstringe nog eens bedanken voor het uitstekende ploegspel om zo zijn eigen kansen op te offeren om wereldkampioen te worden.

  Foto's copyright Rudi Maenhout

We waren beiden de sterksten in de wedstrijd alleen had ik het geluk afgedwongen door als eerste een mooie kloof te slaan en solo naar de wereldtitel te kunnen rijden. Het was een droom die werkelijkheid werd . Ondanks de covid had ik toch een leuke thuiskomst met heel wat supporters aan mijn ouderlijke woning. Het was echt genieten ondanks de weinige slaap de afgelopen dagen. Het is enkel jammer dat we als beloften wereldkampioen onze trui niet mogen showen voor de wedstrijd tijdens de opwarming bij een elite cross . Door mijn pracht prestatie in Gullegem trok ik met volle vertrouwen naar de VS voor het wk. Mijn conditie was wellicht nog nooit zo goed geweest voor een strijd om een kampioenen trui . Het plaatje paste perfect en dat is gewoon genieten eens je het besef hebt dat je wereldkampioen aan het worden bent .

 

Ik had natuurlijk het voordeel dat ik niet als een van de favorieten van start ging zoals mijn ploegmakker Emiel waardoor ik onverwacht zo vroeg een gaatje kon slaan . En door mijn uitstekende vormpeil het dan ook kon afmaken. Het was echt tof om met drie landgenoten op het wk podia te staan. Hier tijdens de cross had ik een zeer slechte start door het feit dat de benen niet echt goed aanvoelden maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg ik een beter gevoel en kon ik alsnog dertiende worden. Het was trouwens een prachtig parcour en gezellig om in België terug met publiek te mogen crossen hetgeen je toch meer motiveert om tot het uiterste te gaan voor jou supporters en aanwezige toeschouwers . We gaan de resterende crossen ook nog afwerken en dan een rustperiode inlassen om vervolgens ons nieuw seizoen voor te bereiden. Dit met een aangepast wegseizoen . En we kijken er alvast naar uit om volgend seizoen onze trui te showen tijdens de beloften crossen . Tevens wil ik iedereen bedanken die er altijd is voor me zowel voor als na de wedstrijden. We wensen jou nog veel succes Joran waarop ie antwoorde bedankt en weg was ie in de camper nadat ie snel nog met enkele fans op de foto ging.