Annemarie Worst en Laurens Sweeck aan het feest te Maldegem

Op zaterdag 5 februari stond na een jaartje afwezigheid door corona de jaarlijkse Ethias cross op het programma in Maldegem. Door het wegvallen van de waaslandcross in Kruibeke kregen de organisatoren de kans om op zaterdag te organiseren met een beperkt aantal toeschouwers in en rond het Sint Anna park te Maldegem . Ook al werden de supporters in vier vakken verdeeld waar ze ook niet uit mochten tijdens de wedstrijden kregen we toch waar voor ons geld tijdens de wedstrijden. De winst ging naar Annemarie Worst bij de dames en Laurens Sweeck bij de heren .

  Foto's copyright Rudi Maenhout

Bij de dames elite nam Annemarie Worst in de vierde ronde het heft in handen in de zandbak en reed dan ook vrij gemakkelijk naar de overwinning voor Manon Bakker en Annick Van Alphen. de wereldkampioene bij de junioren BACKSTEDT Zoe werd 12de. 

 

Bij de elite heren reden Laurens Sweeck en Michaël Vanthourenhout vrij snel weg van de rest met oa Meeusen , Van der Haar , Iserbyt , Van Deputte en Vandebosch . Toen Vanthourenhout in de fout ging lag de weg naar de overwinning open voor Laurens Sweeck. Op het podia werd hij vergezeld door Iserbyt en Van der Haar.

            

Na de cross hadden we een viertal interviews . We lieten winnares van de dames Annemarie Worst aan het woord en ook Europees kampioen bij de heren Lars Van de Haar net als beloften wereldkampioen Joran Wyseure en Europees kampioen op de weg Thibau Nys. We hadden ook graag de plaatselijke vedette Emiel Verstringe aan het woord gehad maar die liepen we in alle drukte mis. Met hem hopen we begin Maart een interview te kunnen doen over zijn meer dan geslaagd seizoen en de toekomst plannen . Via zijn vader liet ie wel weten dat ie uit respect naar zijn supporters toe ondanks hij zich niet goed voelde toch wou starten in de parccross en daardoor zijn kansen niet echt kon verdedigen. Hetgeen alleen maar respect verdiend naar Emiel toe . Een volksjongen met het hart op de juiste plaats.