Thibau Nys sprint zich naar Europese titel bij de Beloften

Het werd een boeiend Europees kampioenschap voor Beloften deze voormiddag in het Italiaanse Trentino. Wat voor velen misschien een verrassing van formaat was met de winst van Thibau Nys op  een na de jongste in zijn leeftijds categorie tijdens het EK op de weg in het Italiaanse Trentino. Dan was het voor ondergetekende geen verrassing dat Thibau met de winst ging lopen. Hij reed een zeer verstandige wedstrijd waarbij hij onopgemerkt zich in het peloton moeiteloos kon weerhouden.

Foto's copyright ERM

Om vervolgens op het juiste moment naar de koplopers te glippen met een flinke demarage .Net op het moment dat revelatie van het Europees kampioenschap Lennert Van Eetvelt werd gegrepen door vijf achtervolgers kon Thibau Nys enkele seconden later ook zijn wagonnetje aanpikken bij de koplopers op zo'n goeie 9 km van de finish . Van Eetvelt die de finale opengebroken had met een flinke demarage was tijdens de slotkilometers niet te beroerd om de kopgroep samen te houden en de kaart Nys te trekken in de sprint voor de titel. Dankzij Van Eetvelde kon Nys volop voor de sprint gaan voor de titel die hij met bravoure afmaakte. Lichtjes ingesloten in de laatste bocht wist ie als een volwaardige sprinter met alle kneepjes van het vak als veldrijder de situatie snel recht te trekken om met twee fietslengtes voorsprong de Europese titel op de weg te veroveren. Het zilver was voor de Italiaan Filippo Baroncini, het brons ging naar de Spanjaard Juan Ayuso . Van Eetvelt werd verdienstelijk vijfde met de armen in de lucht na een bere sterke wedstrijd waarin ie als reserve mocht aantreden.

Er zit toekomst bij de Belgische jeugd wat ons enkel maar doet dromen voor binnen 2 weken in Leuven voor het wk op de weg. Voor Thibau Nys was het alvast een verdiende Europese titel na een schitterend wegseizoen waarin hij toch ook enkele mooie overwinningen kon behalen. Waarmee we de uitspraak van de veldrijders veroveren de weg in de mond mogen nemen. Hopelijk kunnen de critici aan het adres van Thibau Nys eindelijk eens zijn prestaties waarderen en niet steeds op zijn kap zitten omdat ie toevallig de zoon van is . Thibau heeft alvast als een grote kampioen geantwoord met de pedalen en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

We wensen hem alvast veel succes binnen twee weken tijdens het wereldkampioenschap in Leuven . Van zulke renners moet je genieten en niet afbreken door afgunst of jaloezie .