Denise Betsema terug van weggeweest nadat ze onrechtmatig aan de kant werd gezet.

Na de Ethias cross te Maldegem hadden we een kort maar gezellig gesprekje met Denise Betsema welk prachtig derde werd na een inhaalrace doordat ze op de achterste rij moest plaats nemen in de start . Dit als gevolg van onrechtmatige schorsing waarbij ze nog enkele maanden aan het lijntje werd gehouden waardoor haar veldritseizoen al naar de knoppen was vooraleer het begon. Ze verklaarde dat ze enorm blij is om terug in het circuit te zitten na enkele donkere maanden waaraan ze niks kon doen .

 Foto's copyright Rudi Maenhout

Toch bleef ze ondanks alles in haar onschuld geloven en nadat het bekend gemaakt werd was ze een tweetal dagen down maar hervatte daarna haar training alsof er niks aan de hand was . Met die reden kon ze dan ook met een goeie conditie terug in actie komen te Zonnebeke waar ze direct een tweede plaats kon bemachtigen ondanks ze nog competitie ritme miste maar de basis was stevig . Ook hier in Maldegem waar ze vorig jaar zegevierde kwam ze graag terug crossen op een schitterend parcour .Ze was ook heel tevreden over het enthousiaste publiek naar haar toe hetgeen haar de kracht gaf om ondanks een klein foutje in de voorlaatste ronde in de zandbak waardoor ze de leiders moest laten gaan toch nog een podia plaats te pakken .Na het voorval waardoor ze even onterecht aan de kant werd gezet kreeg ze positieve en negatieve reacties maar daar staat ze boven en gaat ze gewoon verder met de positieve mensen . Ook de negatieve reacties van sommige collega rensters storen haar niet , ik word er enkel maar sterker door verklaarde Betsema. Ze vond het wel jammer dat ze zo laattijdig werd ingelicht dat de schorsing reeds van 4 oktober vorig jaar achter de rug was waardoor ze drie vierden van het crossseizoen aan de kant stond terwijl ze effectief mocht starten .

                   

Door deze slechte communicatie werd haar wel een WK ontnomen maar ze hoopt volgend jaar in Oostende te kunnen schitteren op een parcour dat haar goed ligt. Tevens hoopte ze ook nog verschillende podia’s te behalen in de resterende wedstrijden met hopelijk nog een zege om het korte seizoen alsnog succesvol te kunnen afsluiten . Om vervolgens te beginnen met de voorbereiding van een nieuw seizoen met enkele wegwedstrijden en mountainbike wedstrijden welk trouwens haar eerste liefde was in de wielersport . Volgend crossseizoen hoopt ze met wereldkampioene Ceylin Alvarado en de andere landgenoten het cyclocrossseizoen te domineren om het publiek prachtige en spannende wedstrijden te laten zien . Ze is extra gemotiveerd om nog sterker voor de dag te komen dan voorheen . Tevens wou ze de ploegleiding ook bedanken voor de steun die ze onvoorwaardelijk kreeg in haar moeilijke periode. En wij bedanken Denise om even tijd te maken voor ons weekblad en wensen haar nog veel succes toe.