Wereldkampioene Ceylin Del Carmen Alvarado sluit haar schitterend seizoen af met een dubbelslag te Middelkerke en Hulst.

Afgelopen weekend waren we live nog eens getuige van de klasse welk huidig wereldkampioene Ceylin Del Carmen Alvarado etaleert bij het dames veldrijden . Te Middelkerke was het een hevige strijd voor de overwinning nadat Alvarado even na halfweg wedstrijd van schoeisel moest wisselen waarbij ze zo’n 15 seconden moest prijs geven aan haar metgezel Annemarie Worst . Ook Denise Betsema welk na een helse inhaalrace vooraan kwam postvatten op enkele seconden van Worst wist Alvarado te passeren tijdens de schoenwissel .

 Foto's copyright Rudi Maenhout

De achterstand van Alvarado smolt als sneeuw voor de zon . Eerst snel even Betsema voorbij om vervolgens ook Worst terug bij de lurven te vatten . Uiteindelijk kon ook Betsema vooraan aansluiten en kregen we drie koploopsters bij het ingaan van de laatste ronde . Alle drie hadden ze al heel wat energie verspeeld waardoor me mochten uitkijken naar een sprint met drie voor de overwinning . Alvarado wist als eerste de laatste hindernis te nemen en kon zo in de laatste rechte lijn stevig doortrekken waardoor ze probleemloos de eindspurt won voor Betsema en Worst . Meteen was de eindzege in de superprestige een feit nadat ze als leidster de wedstrijd aanvatte . Daags nadien in de Ethias cross te Hulst kregen we terug een wedstrijd van de bovenste plank met als tenoren Ceylin Del Carmen Alvarado en Annemarie Worst . Met hun beiden domineerden ze de cross voor de sterk terugkerende Denise Betsema welk moest terug vechten uit de achterste regionen door het feit dat ze momenteel steeds achteraan moet starten . Ondanks de lichte storm van Dennis kreeg het aanwezige publiek waar voor hun geld .

 

Het een spannend slot met wisselende kansen voor de overwinning maar uiteindelijk wist Alvarado op de laatste helling het laken naar zich toe te trekken . Worst moest van de fiets en meteen had Alvarado enkele seconden winst waardoor ze solo de laatste rechte lijn kon induiken om zegevierend de aankomst te bereiken na een schitterende wedstrijd . Worst werd op enkele meters tweede en Betsema vervolledigde het podium. Na de wedstrijd ontmoetten we een glunderende wereldkampioene die super blij was met de dubbelslag in Middelkerke en Hulst . Zo je seizoen kunnen afsluiten daar droomt iedereen van . Na de wedstrijd wist de wereldkampioene haar crew te verrassen met een glaasje champagne en een lekker stuk taart als dank voor een fantastisch veldritseizoen welk ze kon afsluiten met 17 overwinningen ,  8 tweedes , 3 derdes en 3 zesde plaatsen . Ook ondergetekende mocht van deze kleine attentie meegenieten waarvoor onze dank . Zo is de wereldkampioene nu eenmaal dankbaar aan iedereen die haar bijstaat in haar carriêre en het siert haar dat ze ondanks de vele successen dit jaar toch dezelfde Ceylin Del Carmen Alvarado blijft zoals ze voorheen was . Is enkel gegeven aan echte kampioenen . Momenteel is ze voor een tiental dagen op vakantie en daarna gaat ze tijd maken voor een exclusief interview voor ons weekblad welk je binnenkort mag verwachten